Wysłany: Czw Lis 13, 2008 22:05 [MG ZR 2.0 ] brak mocy po 3 tys
Witam mam taki problem który już sam sie kiedyś rozwiązał.
Mój MG nie ma mocy po 3 tys obrotów Wydawało mi sie ze to jest wina przepływomierza ale wypiąłem go i wpiąłem od roverka 25 i niestety to nie pomogło.
Pewnego dnia stałem sobie na parkingu i mocno nim gazowałem i straszny dym pozostawiłem za sobą okazało sie że samochód znowu zaczął normalnie jeździć ale po tygodniu znowu brak mocy. Czy miał ktoś juz moze taki przypadek co z tym zrobić???
SPAMU¦
Wysłany: Czw Lis 13, 2008 22:05 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Czw Lis 13, 2008 22:43
se7en86 napisał/a:
Może przez ten czas szlak ją trafił ?
no właśnie nie możliwe bo najpierw nie miałem mocy i później miałem przez tydzień a teraz znowu nie mam a jak nie miałem to przepiąłem przepływke od r 25 i było to samo czyli brak mocy;/
Szymonek, odepnij przeplywke, jak auto slabnie nacisnij hamulec a nastepnie dodaj gazu... Jezeli nadal nie bedzie wkrecac sie na obroty zdejmij wezyk z EGR i zobacz roznice...
Wysłany: Czw Lis 13, 2008 23:04
NEOSSS napisał/a:
Szymonek, odepnij przeplywke, jak auto slabnie nacisnij hamulec a nastepnie dodaj gazu... Jezeli nadal nie bedzie wkrecac sie na obroty zdejmij wezyk z EGR i zobacz roznice...
dzięki za poradę. Przepływke już odpinałem i nie było różnicy ( działał tak samo jak teraz )
Pomógł: 22 razy Dołączył: 01 Lis 2008 Posty: 508 Skąd: Z Google :)
Wysłany: Pią Lis 14, 2008 08:05
a spróbuj jak to nazywają mechanicy przedmuchać auto czyli od 1 do max obrotów rób zmiany biegu... (mówią na to zastany silnik ) mój kumpel miał taki problem w oplu vectrze i to mu pomogło
_________________ www.dvhk.eu nowe forum nowe mozliwosci
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum