Wysłany: Sro Lis 19, 2008 12:39 [R416] Wężyki do spryskiwaczy i ich poprowadzenie.
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1997
Czy ktos moze sie orientuje co angole chcieli uzyskac poprzez poprowadzenie dluzsza droga (o dobry metr) wezykow od zbiorniczka do spryskiwaczy (zolta linia)?
Na tej drodze chyba w duzym stopniu wytraca sie cisnienie (i tak marne).
Mam w planie skrocic te droge (niebieska linia), probowal juz ktos podobnie?
Pytanie poza konkursem ---jaka pompka od spryskiwaczy bedzie pasowala do 400 bez przerobek a zarazem podniesie w duzym stopniu cisnienie (slyszalem, ze do 200 podchodzi od Focusa)?
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Nie Lut 27, 2011 23:26, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sro Lis 19, 2008 12:39 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
podobny pomysl i mi wpadl do glowy.mi chodzilo glownie o to ze musze dlugo czekac na plyn zeby dostal sie do dyszy.rozebralem oryginalne podlaczenie spryskiwaczy juz przymierzalem sie do uciecia wezykow by skrocic droge dla plynu no ale sie okazalo ze plyn jest zasysany z powrotem do zbiorniczka(nie wiem czemu).tak wiec zostalo wszystko po staremu.pomysl wydaje mi sie dobry tym bardziej ze tez na niego wpadlem.tylko nie wiem czy tam bedzie jak porzadnie zamontowac wezyki.chodzi mi o to zeby sie nie zginaly po zamknieciu maski.ale chyba jednak dojdzie do tego ze skroce to bo dziala mi na nerwy te czekanie.nastapi to pewnie w ten piatek takze moge napisac co i jak.
mi chodzilo glownie o to ze musze dlugo czekac na plyn zeby dostal sie do dyszy
Hej mam podobny problem z moim R200 też muszę długo czekać na płyn, po skończonym psikaniu... płyn ucieka do zbiorniczka nie wiem czy to normalne czy nie ? może ktoś mnie oświecić. Co zrobić żeby, płyn trzymał się w przewodach ? a może to jest zabezpieczenie przed zimą bo jak wiadomo w przewodach jest mała ilość płynu i może zamarznąć szybciej niż w zbiorniku ?
Pomógł: 387 razy Dołączył: 15 Mar 2007 Posty: 4424 Skąd: Oświęcim
Wysłany: Sro Lis 19, 2008 18:58
vanetten napisał/a:
No słyszałem już to od kogoś powiedz mi w jakim miejscu będzie taki zaworek ?
Gdzieś na trasie pompka - dysza. Kup jakiś uniwersalny i załóż jak najbliżej pompki, a tym czy masz stary i nie działa czy go wcale nie masz się nie przejmuj, no chyba, że masz trochę czasu na zabawę w szukanie
Ja mam zaworek umieszczony na MASCE przed tym rozgałęznikiem na dwie dysze,wymieniłem go jakies dwa miesiące temu bo na zakrętach wyciekał mi płyn z jednej dyszy,teraz mam super nie czekam ani sekundy na płyn,zaworek sie zamyka i trzyma płyn cały czas w wężykach a wyciekanie na zakrętach sie skończyło HURAAAAA,jak chcecie moge zrobic fotki jak ja mam to zrobione koszt zaworka to 10zł,robocizna-sam se robiłem, efekt - bezcenny
no to bynajmniej zaworek na 99%.tez szwagier mi mowil ze to moze byc to.w takim razie w piatek nastapi wymiana zaworka zamiast skracania przewodow.pozdro
no u mnie był w zasadzie założony na wężu w gumowej osłonce, w przepuście do klapy.
ta kulka była zastana, w ogóle nie było spryskiwacza i nigdzie nie ciekło, ale rozruszałem ją gwoździem i działała ... do wczoraj, bo znowu nie mam spryskiwacza z tyłu. najlepiej wstawić nową uniwersalną, tak jak thef mówi!
... bo będzie powtórka z rozrywki jak u mnie
Gdzieś na trasie pompka - dysza. Kup jakiś uniwersalny i załóż jak najbliżej pompki, a tym czy masz stary i nie działa czy go wcale nie masz się nie przejmuj, no chyba, że masz trochę czasu na zabawę w szukanie
Jak chwilę znajdę to poszukam jak nie znajdę to kupię uniwersalny. Dzięki.
rybakowy napisał/a:
jak chcecie moge zrobic fotki jak ja mam to zrobione koszt zaworka to 10zł,robocizna-sam se robiłem, efekt - bezcenny
postaram sie jeszcze dzis,tylko niech przestanie tak mocno padac
[ Dodano: Nie Sty 04, 2009 21:16 ]
Witam,przepraszam ze teraz pisze ale nie robie fotki bo... jesli chodzi o samoinstne wyciekanie płynu ustało ale co do ciśnienia w węzykach hmmm to słabe:( musze cos nad tym pomyslec,poprzednio miałme nissana i udało mi sie to wyeliminowac:) wiec odezwe sie jeszcze
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum