Wysłany: Sob Lis 22, 2008 16:34 [R620] Świecy brak
Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1997
Witam
Mam roverka juz sporo czasu jednak gdy zaczeły sie chlodniejsze dni zacza kiepsko palic.
Pomyslalem swiece sie koncza. Zagladam pod mache, a tam tylko 3 swiece siedza i jedno puste miejsce|(na ta 4 ciezko dostepna swiece). Co o tym sadzicie? poprzedni wlasciciel nie wkrecil tej swiecy? jak tak to dlaczego jezeli zdolal sie do niej dostac zeby ja wykrecic to i powinien wkrecic spowrotem..
Ciezko powiedziec czy otwor po brakujacej swiecy jest zaslepiony(slaby dostep) ale jezeli nie to czy nie istnieje ryzyko dostania sie jakiegos "ciala obcego " do cylindra? co sadzicie o tej sprawie?
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Czw Sty 27, 2011 00:14, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sob Lis 22, 2008 16:34 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Lukasz_R620, silnik 3 swiecowy, 4 otwor zaslepiony, gdyby nie byl zaslepiony walilo by ropa... Jezeli slabo kreci sprawdz cyz swiece grzeja oraz przekaznik
Bordos, mowimy tu o R600, w R200 byly w ogole kombinacje SD, SDi 3, 4 swiecowe...
Szczerze powiem ze mam troche silnikow Diesla ale nawet nie przygladalem sie dokladnie ktory rocznik ile ma swiec i jaka jest regula, kiedys doszly mnie sluchy ze numery nabite pionowo to 3 swiecowy a poziomo 4 swiecowy albo na odwrot... Teorii nie znam...
Jutro przyjrze sie silnikom i obale jaki jest mit
Lukasz normalne... 3 swiecowy ma 4 otowry - 4 zaslepiony
sprawdzałem u siebie 97r. i są 3 świece i nie ma otworu na 4 , w drugim tez sprawdzałem 96r. tez 3 i nie ma otworu na 4 wydaje mi się Thef ma racje że komuś się ukreciło....
_________________ To ja Alex z chłopakami w ręku kierownica ,szosa przed nami...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum