Pomógł: 3 razy Dołączył: 26 Kwi 2008 Posty: 178 Skąd: Radom
Wysłany: Nie Gru 14, 2008 20:19
Rowan napisał/a:
jacekmarus, a właśnie, że nie masz racji. Wtedy jak są wypalone styki to inaczej cyka.
moze i nie mam, ale u mnie przy odpalaniu jak nie chcial palic tylko cykało to winne byly styki w rozruszniku i tyle w temacie
fak faktem ze cykanie cykaniu nie równe:p
No to rozwiążę wasze wątpliwości. Faktycznie akumulator, ale nie padnięty tylko rozładowany - lewy pobór prądu lecz nie sprzodu tylko z tyłu. zalany został czytnik płyt do nawigacji, teraz się suszy i mam nadzieję że się nic nie spaliło bo byłoby szkoda, a wiem że to drogi interes. Z góry dziękuję za podpwiedzi i pozdrawiam
A ja się pochwale, że mi jakieś 2 miechy temu padł akumulator
Najlepsze było to, że podjechałem w jedno miejsce (nie było najmniejszych oznak że nastąpi taka tragedia rodem z Szekspira), po 30 min wróciłem przekręcam kluczyk na grzanie świec a tu kontrolki się nie świecą i zonk. Szczęke szukałem w pobliskiej studzience kanalizacyjnej...
Witam
Porusze temat raz jeszcze mam r75 2000 rok atko paliło i nagle jednego dnia zonk
nie chce, ani nie kręci rozrusznikiem , sprawdziłem rozrusznik na krótko i kręci silnikiem więc to nie rozrusznik sprawdziłem kable ze stacyjki czy podaje prąd i jest aż do sterownika EWS a z tamtąd nie wychodzi czyżby immo padło ?????
Masz dwa kluczyki? Jeśli tak, spróbuj drugim, jeśli nie, musisz sprawdzić czy padł sterownik EWS czy po prostu wypisał się magicznie kluczyk. Można go dopisać jakby co, ale raczej nie w domowych warunkach. Chyba, że nastąpiła desynchronizacja pomiędzy ECU a EWS, ale wtedy kręciłby i nie odpalił...
_________________ Chiptuning: R25, R45, R75, 200/600 SDi, BMW (tuning, dpf serwis), VW Group (tuning, dpf serwis)
ROVER 75/ZT: diagnostyka, kodowanie, adaptacja zegarów, dodawanie kluczyków: używane piloty, nowy transponder (immo)
Kontakt: PW, 512 208 367, marek@roverki.eu
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum