Możnaby ich poprosić o możliwość udostępnienia go za podaniem źródła na naszej stronie.
Oczywiście nie teraz, ale jak wyjdzie kolejny numer.
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
kupiłem właśnie ten tygodnik;) nie zgodze sie z kiepskim zabezpieczeniem antykorozyjnym, z tym ze Kseries nie znosza gazu i chyba 400 miały grzane siodła;) pozatym jestem pod wrazeniem bo wiekszosc faktów się zgadza:)
_________________ to boost or to boost even more - that's a question
Akurat co do slabego zabezpieczenia antykorozyjnego to maja racje, tylne nadkola w R400 szybko dopada rdza... Moim zdaniem w zestawieniu sa troche zanizone ceny modeli z K-seria pod maska.
_________________ był R400 1.4 16V Nightfire Red
Tomi [Usunięty]
Wysłany: Czw Gru 18, 2008 00:25
Markzo napisał/a:
kupiłem właśnie ten tygodnik;) nie zgodze sie z kiepskim zabezpieczeniem antykorozyjnym, z tym ze Kseries nie znosza gazu i chyba 400 miały grzane siodła;) pozatym jestem pod wrazeniem bo wiekszosc faktów się zgadza:)
Grzane fotele były chyba w R45, a zabezpieczenie antykorozyjne jest niestety hondowskie. Narożniki przedniej szyby, tylne nadkola i błotniki lubią się sypać (tak w Hondzie Civic jak i Roverze 400).
Napisano tylko, że wymiana uszczelki pod głowicą wiąże się z dużymi kosztami i dla osób chcących założyć LPG powinno być to przestrogą.
Ja rozumiem to tak: jeśli chcę założyć LPG to trzeba to zrobić w zakładzie, który zna podatność silnika K-series na przegrzanie.
Wystarczy, że monter LPG źle podłączy reduktor pod układ chłodzenia lub nie odpowietrzy układu to HGF już puka do drzwi. Wystarczy spojrzeć na niedawne tematy w dziale usterki.
A ja widzę wątek, wchodzę, czytam, zastanawiam się czemu nie kojarzę tego artka, a Motor już dawno przeczytany leży... lecę, szukam; ni ma! Już zacząłem się zastanawiać, dlaczego czasprzestrzeń wokół mnie się zakrzywia, skoro 1 kwietnia nie dzisiaj, a ja nic nie piłem...... i wtedy spojrzałem na datę tego tematu.
Nie ma to jak odgrzebać trupa
_________________ Lincoln Continental `77 *** M-B 320E *** M-B E500
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum