Typ: SLi Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.1 Rok produkcji: wszystkie
Potrzebuje adres warsztatu samochodowego, który zrobiłby zbieżność. Podczas driftu zniosło mnie i walnąłem w krawężnik. Potrzebuje mieć naprawione auto do piątku. Prosze pomóżcie. Poproszę o jakieś namiary w Gliwicach. Dalej strach jechać.
_________________ >: 4 8 15 16 23 42
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Pon Lis 22, 2010 23:58, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Nie Sty 04, 2009 21:22 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Nie znam Gliwic ale z tym nie powinno byc wiekszego problema zbierznośc to akurat nie dzieli aut na nowsze,starsze, czy jakies tam poprostu kazdy średni serwis ma sprzęt do tego, w Cieszynie kosztuje to w granicach chyba 100 zł jak cos jeszcze trzeba zrobic .
Felga jest prosta, tylko koło całe jest lekko odchylone. Zaraz będę dzwonił do gościa. Oby mi to zrobili i oby nie było bardzo drogo. Moge 3 stówy zainwestować, a do domu jakoś muszę wrócić.
----
A wszystko kurrde przez to, że krawężniki były przykryte śniegiem i nie było widać
Zbieżność to pół biedy, gorzej jeśli zmieniło sie pochylenie koła lub wyprzedzenie sworznia zwrotnicy. Tych wartości zdaje się nie można w Twym aucie regulować.
_________________ Rover 25 1.4 1999/2001r. midnight blue 1.06.2006 - 7.05.2012
Byłem u gościa i powiedział mi, że belka skrzywiona. Odesłał mnie do blacharza. Blacharz powiedział, że w środe zrobi co w jego mocy.
Teraz pytanie: Czy po tym zabiegu będę musiał robić zbieżność?
PS: Ten chop powiedział, że w moim roverze nie ma regulacji zbieżności z tyłu, prawda to?
Nie wiem jak to tam jest zrobione,musiał bys zadzwonic np. do Radzionkowa do SERVIS ROVER i zapytac, jesli nie ma regulacji zbierzności to modł sie zeby blacharz ktory to bedzie robił ponaciągał to wszystko tak jak było przed DZWONEM,mysle ze powinien to robic na płycie bo wtedy widzi gdzie brakuje a gdzie jest za duzoo. Ale to tylko moje zkromne zdanie
Teraz chce mieć zrobione tak, żeby dojechać do domu. Później chcę zainwestować w nową belke, bo będę się bał tak jeździć
[ Dodano: Pon Sty 05, 2009 21:33 ]
rybakowy napisał/a:
Nie wiem jak to tam jest zrobione,musiał bys zadzwonic np. do Radzionkowa do SERVIS ROVER i zapytac, jesli nie ma regulacji zbierzności to modł sie zeby blacharz ktory to bedzie robił ponaciągał to wszystko tak jak było przed DZWONEM,mysle ze powinien to robic na płycie bo wtedy widzi gdzie brakuje a gdzie jest za duzoo. Ale to tylko moje zkromne zdanie
Jak na płycie? Powiedz mi, żebym gościowi wytłumaczył.
Jak na płycie? Powiedz mi, żebym gościowi wytłumaczył.
Na płycie to znaczy tak ze poprostu naciąga odkształcony element,dobry blacharz potrafi zrobic to tak ze uszkodzony element wroci do swojego poprzedniego stanu ale nie wiem czy jak sama belka nie poszła czy to sie da,częsci zamienne a taka jest belka poprostu sie wymienia.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum