Pomógł: 2 razy Dołączył: 25 Mar 2008 Posty: 258 Skąd: Wałbrzych
Wysłany: Pon Sty 12, 2009 22:55 [R400] Jak bardzo CIVIC, to ROVER - i odwrotnie ?
Typ: wszystkie Rodzaj silnika: wszystkie Pojemnosc silnika: wszystkie Rok produkcji: wszystkie
Mam pytanie do ludzi, którzy sporo mieszali w swoich roverkach.
Ilekroć z kimś rozmawiam, słyszę... R400?... a to przecież Civic.
Wiedząc o tym, szukając czegokolwiek - szukam i pośród Civic'a.
Patrzę, ale nie dowierzam . Duże obawy...
Pytanie więc brzmi - jak BARDZO (?) Civic to R400 ?
50%? 70%? 90%?
A może blacharsko padobna, a elektryka zupełnie inna (?),
czy co też tam jeszcze.
Szukając w częściach można brać jak w dym Civica?
Czy są "tematy", których trzeba siębać, bo prawdopodobieństwo wtopy jest duże?
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Pon Mar 07, 2011 23:50, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pon Sty 12, 2009 22:55 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Nie można. Z własnego doświadczenia spore różnice są w układzie kierowniczym. Budowa niby taka sama jednak części bardzo różne.
Silnik. Benzyniaki różnią się od siebie (z wyj. 1,6l automat bo ten jest hondowski), diesle są raczej te same, Roverkowe.
Pewnie znajdzie się jeszcze kilka rzeczy ale jest 23,00 i myśleć mi się nie chce
_________________ -Nigdy nie rozmawiaj z idiotą.
Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.-
fearless [Usunięty]
Wysłany: Wto Sty 13, 2009 10:46
Ja jak patrzę na mojego R to w żaden sposób nie jest on podobny do hondy! ewentualnie honda do Niego A tak serio, to mało rzeczy jest takich samych (pomijając wspomniane wcześniej) Układ kierowniczy, przeniesienia napędu jest na pewno całkiem inny - wiem bo właśnie jestem w trakcie jego naprawy Silniki też są inne. (do mojego nie pasuje raczej nic z hondy)
które sworznie?? na wahaczach? powinny pasować,
za to drążki kierownicze na pewno nie
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
fearless [Usunięty]
Wysłany: Wto Sty 13, 2009 11:13
Drążki to wiem - na pierwszy rzut oka mechanior stwierdził że z hondy nic tu nie wejdzie! To się pytam - a jak ze sworzniami (chodzi o górny wahacz) a on - no sworznie powinny pasować - i co i D..a!!!! nie pasują! Trza zamawiać z katalogu - to już jemu zostawiłem!
Tomi ma już opanowane co pasuje, co tańsze w Hondzie, co w Roverze, a co w JC Auto i u innych dystrybutorów, skąd brać i jak to najszybciej dostarczyć klientowi, a poza tym sam ma R420D.
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
z tego co mi wiadomo, to górne wahacze z przodu całe są idetyczne jak w hondzie
zresztą uwżam, ze nie ma sensu bawic się w wymianę samych swożni kiedy cały wahacz kosztuje w poywach 120 plnów, a jego wymiana to pół godziny roboty
[ Dodano: Wto Sty 13, 2009 12:43 ]
aha i popieram w 100 procentach
maciej napisał/a:
www.tomateam.pl i nie kombinować.
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum