Typ: Ti Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1999
Witam chciałem sie dowiedzieć jak jest z rozmiarami tych łożysk (wszystkich). Proszę o odpowiedz gdyż zależy mi na tym, bo za nim to porozbieram chciałbym kupić łożyska i uszczelniacze.
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Czw Lut 03, 2011 19:52, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sro Kwi 15, 2009 19:32 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
mechanizm różnicowy: 6208 - 2 szt
wałek sprzęgłowy: 68 x 28 x 18 i 78 x 28 x 20 - ale te dwa musiałbym sprawdzić i potwierdzić (mam w garażu) ... reszty nie znam
Dzisiaj dzwoniłem do servisu Rovera uszczelniacze kosztują ok. 60zł za sztukę. A jeśli masz duży luz półoś-skrzynia biegów czyli łozyska to lepiej moim zdaniem zakupić używaną skrzynie - naprawa nieopłacalna
sa dwa rodzaje uszczelniaczy do PG1
ceny mozna zobaczyc sobie tu www.tomateam.pl
kupno uzywanej skrzyni to tez ruletka, jaka masz gwarancje ze nie padnie to samo po pol roku , ja osobiscie wolałbym naprawic ta co mam i wiedziec na czym stoje, no chyba ze po rozebraniu, ze srodka wysypalaby sie polowa czesci
_________________ Pozdrawiam Andrzej
Rover 800, byl 214 Si 95
FSO 125p 1.4 16V MPI
Jawa 350
to zależy czy koszty będą tylko łożysk tak jak w moim przypadku czy robocizny. Ja swoją skrzynie będe robił sam więc koszty tylko częsci I wole swoją naprawic niż kupic inną i miec powtórke z rozrywki.
Witam ja mam straszny luz na mechanizmie róźnicowym i czy idzie go jakos skasować bez wyciągania skrzyni? To jest już 2 skrzynia którą kupiłem używaną. Podobno idzie jakoś skasować ten luz
Witam, są takie same, bo synchronizatory I i II biegu współpracują na jednej przesuwce, tak samo III i IV bieg. Jakby były potrzebne części do skrzyni to mam. Pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum