Pomógł: 10 razy Dołączył: 26 Mar 2009 Posty: 272 Skąd: Sosnowiec
Wysłany: Pon Maj 18, 2009 16:04 [R25 All] Po deszczu woda w aucie
Nie wiem czy w waszych R25 też występuje ta sytuacja. Wczoraj u nas trochę popadało a dziś zauważyłem, że w tylnych lewych drzwiach za kierowcą na uszczelce stoi woda. Dzięki temu mam mokrą tapicerkę między słupkiem a kanapą. Sprawdzałem uszczelkę na aucie i jest zamontowana raczej prawidłowo. Deszcz z szyby nie powinien się tam dostać. Obrzeża też są suche. Woda jest tylko w tym jednym miejscu centralnie na odcinku ok 15cm. Patrząc na drzwi od dołu widać od wewnętrznej ich strony kropelki ale skąd mogą się tam brać
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Ostatnio zmieniony przez thef Pon Maj 18, 2009 16:13, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pon Maj 18, 2009 16:04 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Ja mam tak jak do myjni wjadę to mam dokładnie taki sam objaw ale przy tylnych prawych drzwiach. Jak pada deszcz to sie nic nie dzieje, jedynie co umnie pomaga to trzymać drzwi do siebie w czasie myjni i jest sucho. Jakos drzwi chyba nie dolegają do końca jak u ciebie. ALe do tej pory nie wiem jak to ustawić bo nie ma regulacji.
_________________ ( ͡° ͜ʖ ͡°) Diagnostyka i Chip Tuning Rover/MG Diesel oraz kodowanie pilotów
Zdejmij boczek - zobaczysz, że folia, która tam jest się odkleiła. Ja zdrapałem stary klej, przykleiłem na silikon i już
Jeśli masz z tyłu korbki to odegnij lekko po drugiej stronie niż jest rączka i wyciągnij drucik, wtedy lekko wyjdzie
No to masz prosta odpowiedź, albo uszczelka przepuszcza bo nie dochodzi i trzeba wymienic i nie sa to duze koszta.
Ew. jezeli to nie uszczelka to ja bym podjechał do jakiegos blacharza by wyregulował dzwi na zamku.
Podciągnąc bardziej ten metalowy element co się o niego zamek zamyka i bedzie OK.
U mnie bardzo delikatnie, ale jednak leci woda przy prawym lusterku do środka dzwi.
Zdjąłem lusterku i juz wiem że poszła taka uszczelka, zamówiona juz jest.
W piątek się za to zabieram.
Pomógł: 10 razy Dołączył: 26 Mar 2009 Posty: 272 Skąd: Sosnowiec
Wysłany: Wto Maj 19, 2009 15:19
Krzysi3k5 napisał/a:
Zdejmij boczek - zobaczysz, że folia, która tam jest się odkleiła. Ja zdrapałem stary klej, przykleiłem na silikon i już
Jeśli masz z tyłu korbki to odegnij lekko po drugiej stronie niż jest rączka i wyciągnij drucik, wtedy lekko wyjdzie
Czyli mówiąc potocznie trzeba rozebrać tapicerkę w drzwiach
[ Dodano: Wto Maj 19, 2009 16:53 ]
SyntaX napisał/a:
albo uszczelka przepuszcza bo nie dochodzi
I to mnie właśnie zastanawia bo na pierwszy i drugi rzut oka uszczelka nie jest zniszczona i idealnie "siedzi" w swoim miejscu.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum