Wysłany: Pon Maj 25, 2009 15:57 [R620] Nie wiem czy to pompka czy co?
Typ: i Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: wszystkie
Witam pewnie naraże sie administratorą albo komus innemu bo ten temat jest powtarzany wielokrotnie ale dla mnie za malo tresciwy i wyczerpujacy! ale musze dowiedziec sie o pewnej usterce:
Pali sie kontrolka pomaranczowa a nie wiem co ona oznacza
slychac pompke paliwowa
nie odpala na paliwie a mam zalozony gaz i paliwo,na gazie odpala
PROSZE o ODPOWIEDZ Posiadam ROVERA 620i
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sro Lut 02, 2011 21:53, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pon Maj 25, 2009 15:57 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 21 razy Dołączył: 17 Maj 2009 Posty: 614 Skąd: Nowy Sącz
Wysłany: Pon Maj 25, 2009 16:52
A co jest narysowane na tej kontrolce jak się zaświeci i czy gaz zakładałeś czy był już po zakupie auta? Aha i czy to zwykły czy sekwencja?
_________________ Super wypas za małą kasę i oczywiście całkiem młode autko? Tylko Rover Ludzie skoro pomagamy to doceniajcie to opcją pomógł bo przestaniemy
kaiko [Usunięty]
Wysłany: Pon Maj 25, 2009 20:52 ???
Ta kontrolka swieci na pomaranczowo i jest to kont ukladu elektronicznego silnika na gazie go odpale na benzynie nie da rady gaz jest zwykly
Wysłany: Pon Maj 25, 2009 21:01
Więc przyczyna tkwi w gazie. Powinien być sekwencyjny. Kolega miał podobny przypadek w chyba Pasacie. Musiał zlikwidować gaz bo auto nie paliło na benzynie.
_________________ Super wypas za małą kasę i oczywiście całkiem młode autko? Tylko Rover Ludzie skoro pomagamy to doceniajcie to opcją pomógł bo przestaniemy
Ta kontrolka świeci się jeśli pompa paliwa niepracuje, czyli np. gdy jedziesz na gazie. u mnie pompa wyłancza się po ok 1 km od przełączenia na gaz. Piszesz że słyszysz pompe a świeci kontrolka sygnalizujaca jej wyłączenie, to cos chyba jest z nią nie tak.
Wysłany: Pon Maj 25, 2009 21:29
Nie bo po przekręceniu kluczyka w stacyjce słychać jak pompka się włącza, w Twoim przypadku masz z nią problemy bo nie dostaje paliwa przez co nie pali na benzynie tylko na gazie. W ten sposób można bardzo łatwo zepsuć pompkę a to juz jest koszt. Lepiej wymontuj ten gaz bo o ile sie orientuje to w Roverze serii 600 musi być sekwencja. Masz dwa wyjścia albo bez gazu albo sekwencja inaczej drogo to wyjdzie. Pozdrawiam
Ja bym zaczął od przeprowadzenia diagnostyki komputera. (http://www.honda.cba.pl/samodiagnostyka_ecu.html) Sprawdził bym również czy przekaźnik pompki paliwa jest sprawny. (może okaże się pomocny link: http://www.honda.gda.pl/s...,19932.0.html).
Wysłany: Wto Maj 26, 2009 07:34
Moim zdaniem to masz spalone wtryskiwacze.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum