Pomógł: 5 razy Dołączył: 21 Lis 2007 Posty: 318 Skąd: Nowy Targ
Wysłany: Wto Maj 26, 2009 16:39 [r214si 1.4 16v] Pompa paliwa nie działa!
Silnik z r25 przelozony odpala po wstrzyknieciu paliwa lecz nie działa pompka paliwa, przed przekładką w pozycji zapłonu pompka sie uruchamiala na chwile i gasła prawidłowo czyli robila cisnienie, po przekładce nie dziala pompa nia wlacza sie i po odpaleniu nie podaje paliwa.
Które przewody sprawdzić bezpieczniki cokolwiek co moge zrobić zanim zawioze do elektromechanika? KONKRETNE PODPOWIEDZI!
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
SPAMU¦
Wysłany: Wto Maj 26, 2009 16:39 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 21 razy Dołączył: 17 Maj 2009 Posty: 614 Skąd: Nowy Sącz
Wysłany: Wto Maj 26, 2009 20:30
Obawiam sie że ktoś często jeździł na rezerwie i pompę szlag trafił, czasem sie to zdarza.
_________________ Super wypas za małą kasę i oczywiście całkiem młode autko? Tylko Rover Ludzie skoro pomagamy to doceniajcie to opcją pomógł bo przestaniemy
Wyłącznik wstrząsowy jest gdzieś pod maską. To takie dziwne plastikowe ustrojstwo z kwadratowym gumowym kapturkiem na wierzchu. W środku niego są na wierzchu posrebrzane styki, a pod tym kapturkiem gumowym jest dość duża ciężka stalowa kulka. Gdy samochód w coś trzepnie, albo sami trzepniemy ten wyłącznik, to styki jego rozwierają się (jakaś zapadka tam jest) i obwód pompy zostaje przerwany. Śmieszny to gadżet ale zdaje się, stosowany seryjnie, chiba to jest wymóg we wszystkich samochodach.
W mnie w Poldoroverze pompa przestała działać gdzieś w październiku zeszłego roku. Najpierw zaczęła niewinnie, od coraz niższego i coraz bardziej chimerycznego buczenia przy odpalaniu samochodu. W końcu zamarła. CO ciekawe, wyciągałem ją gdzieś w lipcu zeszłego roku - i wyglądała jak nowa. Jakoże mam wyłącznik pompy (sam zrobiłem) gdy przejdzie się na LPG w samochodzie, to jest zupełna niemożliwość, żeby się zwędziła. Tak więc podejrzewam, że właśnie wiązka elektryczna ją zasilająca, dostała gdzieś przetarcia czy przerwy i od tego pompa nie działa.
_________________ Człowiek pochodzi od małpy. W czerwonym.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum