Pomógł: 16 razy Dołączył: 24 Cze 2005 Posty: 920 Skąd: Kraków
Wysłany: Nie Maj 31, 2009 23:00 [R220SDI]Wydech - środkowa rura
Witajcie! Mam w środkowej czesci wydechu spooora dziure. Do tej pory byla prowizorycznie zaklejona poxilina i bandazem do wydechu, ale dzis przy predkosci 205km/h znow mi ja rozwalilo i teraz mam ciekawy basowy pomruk Ktos orientuje sie ile moze kosztowac ten srodkowy odcinek? Chodzi mi o ten od katalizatora do koncowego tlumika. Jakis polecany warsztat w Krakowie? Spawanie nie wchodzi w gre, bo dziura za duza, a poza tym cala ta rura jest juz pordzewiala.
SPAMU¦
Wysłany: Nie Maj 31, 2009 23:00 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Pon Cze 01, 2009 09:13
Trudno jest pospawac w rdzy dziure 15cm x 5cm raczej A predkosc taka GPS pokazuje, wiec sorry. Rura tak jak pisalem od katalizatora do koncowego tlumika. To jest jakies 1,5m rury bez niczego,.
xtek ... to niewierny Rapt jest ... jak nie zobaczy to nie uwierzy a co do rury, to mi się udało dorwać używkę kompletną za 100PLN .... nowa niestety nie wiem ile moze kosztować.
właśnie to z fatimexu jakoś ... ale mogę sie mylić.. przynajmniej kiedyś miał taka informacje albo ja źle kojarzę. a tu namiary http://www.tlumikifatex.pl/
Od niego kupiłem środkowy i końcowy tłumik i nie było z niczym problemu
a to najlepiej sie skontaktować. Na początku do mojego tez nie miał a po zadzwonieniu okazało się ze jednak maja. Ty bardziej ze Końcowy tłumik robią, wiec czemu i nie środkowy ?
Wysłany: Pon Cze 01, 2009 13:23
hmm, jeszcze jedno, z tego co rozumiem, to najpierw jest kolektor (nie ma go na zdjeciu), rura elastyczna, katalizator, rura, tlumik koncowy. Nie ma tam tlumika srodkowego, tak? Jesli jest, to ktora to czesc na zdjeciu, ktore wrzucilem wczesniej?
Teraz patrze do EPC i w R600 jest tlumik srodkowy, tylko w R200 nie ma Moze dlatego w 600 jest troche ciszej
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum