Koleżanka ma 15-letniego opla corsę i nie ma nawet szyberdachu, a nie chce inwestować w pełną klimatyzację. Tym bardziej, że jeździ głównie wcześnie rano - kiedy nie jest zbyt ciepło - nawet latem. Czasem jednak zdarzy się jej jakiś wyjazd w upalnych godzinach (jeszcze nie tego roku... ) i szuka jakiejś taniej alternatywy, bo dmuchawa czasem nie wystarcza, a boi się przeciągów więc odpada otwieranie wszystkich okien.
Czy ktoś może kupił to urządzenie i wie jak się ono sprawuje? Na ile jest kłopotliwa jego obsługa, wydajność itd. Chodzi o używanie go w małej corsie i to sporadycznie.
SPAMU¦
Wysłany: Sro Cze 10, 2009 09:53 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Nie wydaje mi się, żeby rozpylanie wody dawało pożądany efekt.
Dużą wersję czegoś podobnego mam w biurze - totalna kicha
Daje radę TYLKO jako wentylator
No właśnie zastanawiała się nad kupnem małego wentylatorka, ale przekonałam ją, że to tragicznie wygląda. To urządzenie też niewiele lepiej, ale jest to przynajmniej jakaś skrzynka o regularnych kształtach i może mogłaby je umocować w jakimś mało eksponowanym miejscu. A ten nawiew jest większy niż z samochodu?
Pomógł: 74 razy Dołączył: 28 Maj 2007 Posty: 625 Skąd: Opole
Wysłany: Sro Cze 10, 2009 13:06
To wygląda jak nawilżacz powietrza z wentylatorem. Klimatyzacja, wszystko jedno duża czy mała, musi mieć połączenie ze światem zewnętrznym. W przeciwnym wypadku urządzenie będzie do wnętrza wydzielało więcej ciepła niż chłodu. Wygląda jakby chłodzona miałabyć woda (para wodna) ale w wyniku tego będzie wydzielało się ciepło tam gdzie jest mini agregat. W sumie, jeżeli nie ma odprowadzenia ciepła na zewnątrz, to będzie funkcjonować identycznie jak wstawiona do auta lodówka z otwartymi drzwiami i wentylatorem - z przodu chłodzi, z tyłu grzeje.
henryk_w, właśnie się zastanawiałam nad tym jak to działa skoro nie ma żadnego tzw. wywiewu na zewnątrz. Chyba, że się to wstawi w.... okno i przytrzaśnie szybą!
Albo to takie 2 w 1: latem stawiasz przodem a zimą tyłem do kierowcy... W zależności od tego jakie wrażenia cieplne są akurat kierowcy potrzebne.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum