Pomógł: 15 razy Dołączył: 09 Kwi 2009 Posty: 307 Skąd: Grabów nad Prosną
Wysłany: Pią Cze 19, 2009 08:38
U mnie w Hondzie miałem kiedyś taki przypadek, że jechałem sobie normalnie przez kilka km. a później nagle auto traciło moc... Przyczyny podawali mi różne, nawet tak drastyczne, jak zacieranie się silnika. Proponuje raz jeszcze przejażdżkę i jak zacznie znowu mulić to zatrzymać się, podejść do przednich kół lub otworzyć maskę i powąchać czy nie czuć jakiegoś smrodu. Jeśli tak, to proponuje rozebrać klocki hamulcowe i przyjrzeć się tam, bo u mnie w Hondzie było coś z zaciskami bodajże, stąd taki a nie inny efekt.
Przepchaj auto po prostm jak bez problemu idzie to znaczy ,że nie hamulce.
Nieadekwatne obroty do prędkości to ślizgające się sprzęgło - jeśli mocno się ślizga to w trakcie jazdy wyczujesz
Jak powyższe będą dobre to czas sprawdzić silnik , jak pod obciążeniem muli a na luzie się ładnie wkręca to może być układ paliwowy ( filtr, wtryski do sprawdzenia )
Wysłany: Pią Cze 19, 2009 11:54
chudson napisał/a:
Przepchaj auto po prostm jak bez problemu idzie to znaczy ,że nie hamulce.
Ale co ciekawe, w mojej Hondzie wtedy, gdy pchałem auto było okej, żadnych oporów nic. Dopiero jak wyruszyłem i przejechałem 4 km, nagle coś blokowało, więc mimo wszystko warto sprawdzić przednie hamulce a nóż uniknie się jakichś innych, niepotrzebnych wydatków.
Wysłany: Sob Cze 20, 2009 13:22
To, o ile się nie mylę, może być winą np. silniczka krokowego. Wymiana lub przeczyszczenie powinno pomóc. Ale jeśli się mylę to z pewnością któryś z kolegów mnie poprawi, bądź dopisze kolejną przyczynę, która może to powodować
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum