Witam wszystkich
Od kilku dni jestem świeżo upieczoną właścicielką Rover 25 z silnikiem diesla 2.0 z 2001 roku. Wymieniłam w nim wszystkie filtry, olej i właśnie wymieniam rozrząd. Czy macie jeszcze jakieś sugestie na co jeszcze zwrócić uwagę, aby moje autko dobrze mi służyło Będę wdzięczna za każdą radę.
Pozdrawiam
SPAMU¦
Wysłany: Pon Sie 17, 2009 19:41 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Ja gratuluję zakupu
ROVER to dobry samochodzik, mam go od ponad miesiąca i jestem bdb zadowolony.
Wiadomo, wszystko zależy też od tego jak poprzedni właściciel dbał o swój samochód, ale głowa do góry i szerokich dróg życzę !
_________________ Życie, to droga prowadząca do śmierci- im ta droga dłuższa, tym lepiej.
Ja bym jeszcze popatrzył na stan hamulców i zlecił sprawdzenie stanu wiązki przewodów do tylnej klapy (to standardowe miejsce problemów z elektryką w R200/25), oraz przed zimą sprawdził akumulator i świece żarowe
jeszcze warto sprawdzic kabelki od ABS w nadkolach tylnych. u mnie byly przytarte izolacje. wystarczy jak sie pojezdzi na wysokich oponach ostro lub szerokich i one dotykaja te kabelki. lepiej je odrazu poprowadzić w nefralgicznym miejscu inaczej.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum