Wysłany: Pią Sie 21, 2009 19:11 [Łódź] - części, warsztaty
Gdzie ludziki z Łodzi i bliskich okolic zaopatrują się w części? Gdzie jeżdżą do mechaników?
Pytam, bo od 13.08 Tomateam wysyła mi klocki hamulcowe i jakoś dziwnie dojść nie mogą. Auto od tygodnia stoi a mnie #$%@ trafia bo rodziny już drugi rok z rzędu (taki los) nie mogę podwieźć na wakacje.
Nie podejrzewam, że jest w Łodzi warsztat, gdzie podjadę, klocki będą mieli akuratnie na magazynie i wymienią mi od ręki w 1/2h prawie za friko. Ale gdzie podjechać gdy już ta przeklęta paczka dojdzie? Czy Feuvert robi wszystkie marki?
Marzy mi się fiat albo daewoo żeby tak wejść do byle jakiego sklepu, wyjść z częściami a za rogiem złapać pierwszego lepszego mechanika....
_________________ Pozdrawiam
Drooid
SPAMU¦
Wysłany: Pią Sie 21, 2009 19:11 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pytam, bo od 13.08 Tomateam wysyła mi klocki hamulcowe i jakoś dziwnie dojść nie mogą.
To zadzwoń do Tomiego bo ja dostaje od Niego przesyłki na bieżąco. Przeważnie na drugi dzień kurier przyjeżdża.
[ Dodano: Pią Sie 21, 2009 20:16 ] drooid, z resztą w Inter Carsie mają tego zatrzęsienie to czemu do IC nie podjedziesz jak już chcesz gdzie indziej kupować.
_________________ Koła wystarczą 4...cylindrów musi być 5
dostaniesz od reki zapewne ... tylko weź jakieś np. ATE ... co do Tomiego, to też mam najpóźniej po 2 dniach przesyłkę próbuj się dodzwonić i wyjaśnić sprawę
Dzięki za link.
Pewnie niestety będę musiał dzwonić a nienawidzę tego... cóż... fobia społeczna .
Z tego samego powodu link mnie przeraża. Gdy wklepuję Łódź-hamulce nie znajduje nic Znów masa dzwonienia albo jeżdżenia
Jeśli chodzi o klocki hamulcowe , tarcze, bębny to ja osobiście polecam Ferodo - w Łodzi jest dystrybutor (ul. Styrska 8 ). Zamawiasz i tego samego dnia, najdalej na drugi dzień masz części do odbioru. (nie pracuje w weekendy).
Link: http://www.hamulce.net/Katalog.html
Zamawiałem tam klocki do różnych aut: Toyota, Austin i Rover i nigdy mnie nie zawiódł.
Ostatnio zmieniony przez Devlin Wto Sie 25, 2009 07:43, w całości zmieniany 1 raz
Tak sie składa ze potrzebuje kupic szybko Klocki ATE, dzwoniłem do intercarsu to powiedziano mi ze kosztuja 171zl wiec troche przegiecie. Zostaje allegro albo Tomi, ceny prawie takie same tylko to czekanie. Kupi sie gdzies jeszcze za te +/-120zl
i miejmy nadzieje ze przestanie kolo piszczec, grzac sie i zacznie hamowac teraz
to to masz hamulce do przeglądu, jak Ci się koło grzeje ... przy okazji wymiany klocków to tym bardziej warto zrobic ... przede wszystkim śruby pływające zacisków
Od jakiegos czasy mam slabe hamulce, tzn musze mocniej pedal wcisnac zeby hamowaly wiec i tak mialem wymienci tarcze, klocki. W sobote mialem trase do Warszawy i po drodze zaczelo cos sporadycznie bardzo piszczec czasem, wracajac pojawialo sie to znow, czesciej ale takze sporadycznie. Sprawdzilem na stacji felgi i jedna byla nagrzana. Wrocilem rozladowalem roweka i musialem pojechac jeszcze w pewne miejsce i wtedy piszczalo strasznie glosno podczas jazdy z 6min glosny sygnal;/. Wracajac bylo juz oki. Dzis czy wczoraj jezdzilem i jest oki, nie piszczy. Bylem u mechanika zobaczyl tylko przez felge ze tarcze sa dobre i poradzil klocki kupic, w sumie dobrze bo i tak jak mowie hamulce juz slabe. Poczekam az rpzyjda i zobacze czy bedzie lepiej.
Oczywiscie przy krotkich jazdach po miescie felga sie nie grzeje.
asgard88, przy wymianie klocków standardowo oczyść i nasmaruj tak jak Brt mówił te śruby/ośki na zaciskach bo inaczej robota głupiego ta cała wymiana. Zobaczysz też czy tłoczek się nie zapieka bo to również może być przyczyna grzania się i piszczenia.
_________________ Koła wystarczą 4...cylindrów musi być 5
Dotarły wreszcie klocki od Tomiego
Wybieram się jutro do Feuverta i mam nadzieję, że nie powiedzą mi, że klocki wybrałem niepasujące.
Gdybym wiedział wcześniej o tym Intercarsie przepłaciłbym 50 bez wahania zamiast czekać prawie 2 tygodnie.
oj ludzie ludzie... PLAKOR na przybyszewskiego obok elektrocieplowni - części z dnia na dzień ceny 10-30% tańsze od allegro w Intercars mam zniżke 30% wiec też źle nie jest. mechanicy od takich rzeczy jak klocki itp itd ? każdy to zrobi
Ja polecić chciałbym Wam warsztat na Rojnej 61 w Łodzi.
Tel do p. Krzysztofa 501 284 265
Warsztat na razie mały w trakcie rozbudowy.
Mają solidny najazd.
Znają sporo firm z częściami, pomagają w zakupach.
Mają kompa T4 i robią pełna diagnostykę.
Panowie znają się na tym co robią.
Wymieniałem dziś płyny eksploatacyjne.
Doradzili w wyborze, pokazali co i jak, wytłumaczyli dlaczego takie.
Sprawdzili stan zespołu napędowego.
Poprawili mocowanie osłony pod silnikiem.
Wszystko w miłej atmosferze.
Do tej pory wszystko naprawiałem/wymieniałem w serwisie Rabionek na ul Senatorskiej. Fachowa obsługa + przystępne ceny. Nigdy nie narzekałem. Ogólnie godne polecenia.
Ze względu na przeprowadzkę w drugi koniec miasta zawitałem na wymianę filtra paliwa do Bosch Service (brzmi nieźle...) przy skrzyżowaniu Maratońskiej i Popiełuszki.
Cena za filtr no name 90 zł + 50 wymiana + wyciekło ~18l ropy (wskazanie komputera) ok 90 zł + dolali podobno 10l ropy (komputer wskazywał 5,5l) za 50 zł + dolali ok 2l płynu chłodniczego niby gratis - wyciek na wysokości akumulatora/odpowietrznika. I zostaw tu takim samochód. Więcej szkód niż korzyści.
Cena wymiany filtra paliwa to łącznie ok 280 zł ! + 2 dni bez samochodu + nerwy na takich...
Chyba jednak jak się nie ma czasu samemu to lepiej wcale nie wymieniać.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum