jak wsadzisz głowę pod błotnik pomiędzy koło a błotnik i spojrzysz w kierunku tyłu auta pomiędzy nadkolem a zderzakiem jest luka która idzie wzdłuż zderzaka tak jakby na łączeniu zderzaka z tylną ćwiartką. Na samym końcu na rogu pod lampą zawsze po tym jak jadę gdy jest mokro wychodzi taki piaseczek. Ewidentnie od środka.
Chlapacz tutaj nic nie pomoże bo tylko zabezpieczasz sobie zderzak od dołu a to wychodzi od góry.
Zresztą w załączniku zaznaczyłem w którym miejscu. I to tylko dzieje się właśnie z tej strony. Z drugiej gdzie jest nadkole wszystko jest ok. Dlatego szukam właśnie tego nadkola.
Pozdrawiam
_________________ R400 1.4, R620Ti, R420Si, R400 2.0 Turbo, R200 Coupe, R800 Coupe Turbo ->
R200 Coupe Turbo & V8
Pomógł: 44 razy Dołączył: 13 Sie 2009 Posty: 986 Skąd: ..: R-M :..
Wysłany: Czw Wrz 10, 2009 16:36
Dokładnie to miałem na myśli. Dokładnie to samo robiło mi się w peugeocie jak miałem tylko 3/4 nadkola, mimo, że były chlapacze to i tak wszelkie ścierwo dostawało mi się nad koło z samego jego tyłu i zaczynało mi wychodzić na zewnątrz już na wysokości tylnego błotnika Wówczas pomogło dokupienie całego nadkola i zabezpieczenie całej przestrzeni wokół koła.
greg-si, ja tak właśnie pomyślałem, że właśnie na tą tylko lukę można by zrobić niewielki odlew z plastiku, bo spojrzałem za koło i nie wygląda to źle, a wręcz jest to łatwiejsze do wykonania niż kombinowanie z dopasowaniem całego "dorabianego" nadkola.
Hmmm, też mam problem z brakiem nadkoli z tyłu, a chociażby i tego j e d n e g o, lewego. I tak się zastanawiam, czy do R45 sedan pasowały by nadkola od Civica z lat 1996 - 2001? Gdzieś mi się obiło o uszy, że nie bardzo... Robił ktoś z Was takie przymiarki?
Właśnie dziś zacząłem ogarnianie nadkoli/podłogi przed zimą. Zadowolony jestem, bo w zasadzie tylko dwa ogniska korozji - z obu stron tył, nadkola przy połączeniu z progami - dziś oczyszczone i Cortaninem pojechane.
Czytając ten wątek potwierdzam, że w moim R400 też jest osłona tylko tam gdzie wlew paliwa (czyli z lewej strony). Akurat na mieście zaparkowany byłem koło Civica i tam były plastiki i to już "od chlapacza". Cóż - pewnie spełnia to swoją rolę, ale nie podobało mi się to.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum