Wysłany: Nie Wrz 20, 2009 10:09 Zmiana Operatora : Internet
Witajcie nadszedł ten czas żeby sie pożegnać z "TP". Które firmy polecacie ? Chodzi głównie o "im więcej i taniej " tym lepiej . Myślałem nad Netią. Co o niej sądzicie ? UPS dobre to ?
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
SPAMU¦
Wysłany: Nie Wrz 20, 2009 10:09 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Zobacz ASTER. Jestem ich zadowolonym klientem od 9 lat i polecam wszystkim. Mają zwykle fajne promocje na pakiety usług. Aha, ja mam pakiet "Twój Świat" 10 Mb/s.
Wysłany: Nie Wrz 20, 2009 13:00
w tpsie drogo sobie licza...netai i owszem ,ale musze dodatkowo płacić za utrzymanie lini tepsie i wychodzi drogo tak coś około 98pln
o erze stacjonarnej nie słyszałam, ale wszystkie te rozwiazania są tylko na złączach tepsy i musze i jej i nowemu operatorowi płacić ...
Dokładnie. Netia Szybki Internet + Lepszy Telefon na linii TP.
Do tego, w nowej promocji, można dokupić za 50 zł modem UMTS i usługę Mobilny Internet 100 Mb miesięcznie za darmo przez czas trwania umowy (podejrzewam, że w zasięgu 3G Play, bo to w końcu "rodzina").
Wychodzi tak jak pisałRaptile.
Tylko nie należy zrywać umowy z TP, a udać się do Netii i oni wszystko załatwią.
No i jest jeden haczyk - "Lepszy Telefon" to VoIP, więc jak się chce mieć rozprowadzenie linii do kilku pomieszczeń, to trzeba przerabiać sieć w domu. W zamian Netia daje dwa bezprzewodowe telefony DECT za 1 zł i modem WiFi Siemens'a za 99 zł.
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
Wysłany: Pon Wrz 21, 2009 07:19
Krzysi3k5, ale nie sądzisz ze to podraża sam abonament za net w netii?
[ Dodano: Pon Wrz 21, 2009 08:20 ]
poza tym , nie chce dodatkowego telefonu , naewt gdyby był nie wiem jaki super...chodzi li tylko o internet w najbardziej podobnej przepustowości jak stałe łacze w tepsie
To sprawdź ofertę "Szybki Internet" w Netii - prędkość ta sama, bo sprzęt ten sam, a co do ceny - to wystarczy spojrzeć w cennik.
Poza tym nie jest to "dodatkowy" telefon, tylko ten sam - wybierając tą ofertę Twój nr zostaje przeniesiony z TP do Netii i TP wprost już nic nie płacisz.
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
i tu sie pojawia pewien problem ... mieszkam na wsi pod wawa jak jedna z kolezanek tu piszacych i generalnie o asterku itp moge zapomniec
pozostaja dwa , no moze 3 wyjscia
1. telekomuna
2. netia
3 bezprzwododwy - ten skreslam, bo mam siec na kilka kompow i za wolne lacza sa
mam teleko0mune, ale co chwile "cos robia" albo cos sie psuje i naprawiaja kilka dni.
netia niby taniej niby super, ale znam przypadek gdy po przejsciu do netii ta linia dziwnie czesto zaczela sie psuc skoro sama tepsa nie potrafi ogarnac swoich lini dla swoich klientow to nie bedzie sie mocno przejmowac klientami netii, chocby ta wygrala niewiadomo ile spraw w sadzie
stad tkwie w komunie- telekomunie kolejny przyklad, ze jak ktos ma monopol, to cierpia na tym klienci O_o na szczescie z roku na rok jest i mam nadzieje bedzie coraz lepiej
a to dla mnie nowosc, bo bylo tak, ze netia mogla grzecznie poprosic komune o interwencje technicznych - chyba rok albo wiecej temu...
mozesz cos wiecej na ten temat napisac ? czy netia ma prawo wejsc na slupy i skrzynki tepsy jak u mnie cos nie dziala ?
* historia z zycia wzieta , przyjezdza na wies do mnie techniczny tepsy sprawdzic o co chodzi, bo nie ma ani telefonu ani netu. Przyjechal i nawet srubokreta nie mial, zeby skrzynke otworzyc moja mama smiala sie przez nastepne pol godziny, ja smialem sie mniej, bo potrzebuje dostepu do netu
U mnie też był techniczny TP, zanim jeszcze telefon Netii został aktywowany, żeby sprawdzić sprawność linii. Powiedział, że konserwację i utrzymanie łącza przejmuje Netia i to ona będzie się wszystkim zajmować
Mogę tylko dodać, że miałem pierwszą awarię "szybkiego internetu".
Po powrocie z 4-dniowego weekendu okazało się, że nie ma telefonów, a modem synchronizuje linię DSL (czyli fizycznie łączy się z modemem po drugiej stronie kabla - nadaje i odbiera sygnał), ale nie zestawia połączenia PPP (czyli nośnika "internetu" - nie może połączyć się z routerem odpowiedzialnym za autentykację - rozpoznanie loginu i hasła i połączenie z całością sieci).
Telefon około 10 rano na infolinię zajął około 9,5 minuty - 3 minuty czekania, 3 minuty rozmowy, jakieś 2,5 minuty czekania, gdy pan coś sprawdzał i na koniec informacja o założeniu zgłoszenia - dobrze, że mam teraz 29 gr za godzinę na stacjonarne w Tak-Taku, bo inaczej byłbym zły.
Około 16:30 na telefon stacjonarny zadzwonił inny pan zapytać, czy juz wszystko działa - skoro się dodzwonił, to działało. Jakieś 2 minuty wcześniej zauważyłem, że internet wrócił, bo komunikatory mi się uaktywniły.
Z całej sprawy wynika, że serwis "konfiguracyjny" (bo awaria musiała mieć podłoże w błędnej konfiguracji, a nie w fizycznym uszkodzeniu linii) w Netii działa sprawnie.
Ciekawe jakby to wyglądało, gdyby to była awaria fizyczna...
Przy okazji w Netii teraz jest fajna promocja dla mieszczuchów - do usługi "Szybki internet i lepszy telefon" dodają modem za 49 zł i 100MB abonament na internet 3G w Play'u.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum