Typ: i Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: wszystkie
Witam wszystkich.
Od jakiegoś czasu walcze z falującymi obrotami na benzynie. Silnik krokowy już przeczysciłem. Ale to nie dało rezultatu. Po przeczytaniu podobnych problemów chciałbym wyczyścić przepustnice. A ze jestem zielony co do budowy silnika czy mógłby ktoś pokazać mi na zdjęciu gdzie ona się znajduje, i krótką instrukcje jak ją wyczyscic.
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Nie Lut 06, 2011 21:10, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Wto Wrz 22, 2009 20:24 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 2 razy Dołączył: 29 Maj 2007 Posty: 91 Skąd: Góra Kalwaria
Wysłany: Sro Wrz 23, 2009 14:54
na luzie falują. nawet gdy zwalniam na biegu to on tak ma szybko hamuje bo obroty sie zmniejszają. Na benzynie tak się dzieje a na gazie dobrze działa. Jak bede miał okazje to nagram jak to wygląda. świece i przewody byly wymieniane.
A zaczęło sie tak dziać po regulacji zaworów. Tak na drugi dzień.
A zaczęło sie tak dziać po regulacji zaworów. Tak na drugi dzień.
a kto Ci regulował zawory? może jeden, albo dwa został niezakontrowany... Tam jest dość ciasno, więc może nie udało się docisnąc jednej lub dwóch nakrętek
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Pomógł: 2 razy Dołączył: 29 Maj 2007 Posty: 91 Skąd: Góra Kalwaria
Wysłany: Sob Paź 31, 2009 17:20
Ostatnio wymieniłem krokowca, ale to nic nie dało. Nadal są takie same objawy. Teraz jest zimniej to i nawet są jeszcze większe obroty nawet na lpg (tylko na nim nie falują obroty). Dopiero się obniżają jak wskazówka od temperatury podnosi sie do góry. Im wyżej tym mniejsze i potem na lpg jest ok a na banzynie obroty są około 1100.
frycus1, tu masz linki do ściągnięcia manuala w pdf jak wykonać czyszczenie przepustnicy i IAC oraz regulację obrotów w Rover 600/Honda Accord na pewno ci się przyda http://rapidshare.com/fil...Accord.rar.html http://rapidshare.com/fil...eracji.rar.html wszystko jest czytelnie opisane krok po kroku wraz ze zdjęciami więc nawet laik nie powinien mieć problemu
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum