tak pomyslalem, zeby odkurzyc roWer i wybrac sie w traske jakas fajna- bo potrzebuje uciec z miasta i odpoczac Znalazlem cos w miare ciekawego , nie za trudna, nie za latwa w sam raz na sobote
Jestem również roWerzystą Fajna trasa, ale na początek wolałbym coś bliżej W-wy, bo dodatkowe wydatki przed zlotem, to nic dobrego Pozatym nie posiadam bagażnika na rowery, który umożliwiałby ich bezpieczny transport
[ Dodano: Czw Wrz 24, 2009 15:34 ]
Aha, co do modelu i specyfikacji, to trudno sprecyzować bo bike był modernizowany przez parę ładnych lat. Ale spróbuję:
Rama - Corratec SuperBow FUN 18"
Kółka - Alexrims DP-20 Disc, na szprychach DT Champion 2.0, piasty Novatec
Sztuciec - Marcok Bomber MX Comp '04 z ETA
Korba - leciwa shitmano deore, z zębatkami deore lx
Hamulec przód - Avid BB7, z tarczą 203mm
H. tył. - alivio z tarcza XT
Mostek i kierownica - Northshore (titer-toter?) i Kore Freeride 680mm
Manteki - Sram Attack 3x8
Przerzutka przód. - LEGENDARNY XT, rocznik '96, kupiony jako nowy rok temu
Przerzutka tył - LX '04, ciągle poluję na XT 96-98 w dobrym stanie
Klamki - XT, '96 na 1,5 palca, nie zamienię ich na żadne inne (stąd też trzymam się mechaniki, a nie przechodzę na hydraulikę)
Siodełko - Author ergogel
Platformy - author, niestety na kulkach
Opony - Kenda SBE 2,125, a na zimę Maxxis High Roller 2,35 na przód, tył Schwalbe little jim 2,2
Stery - chyba jakiś accent na maszynch
Napęd - Kaseta alivio i łańcuch KMC (jakiś wysoki model, odpowiednik ztcp XT, w końcu ta sama fabryka )
Akcesoria - Licznik Sigma 1606 DTS
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Rower: rower
Kolor: żółty
Model: Tigger
Koszt: 200 PLN dwa lata temu w praktikerze
Modyfikacje: no że mam nowe pedały, przerzutki i że chyba w zeszłym roku smarowałem łańcuch
Sam bym się pisał na taką wycieczkę, ale ten weekend odpada (większość soboty poza domem) a nastepny weekend mnie nie ma... zatem za 2 tygodnie chętnie jak będzie pogoda... chociaż te 70km trochę mnie przeraża... ale tylko trochę Najwyżej przejadę tą trasę w 10 godzin zamiast 6 (bo ja lubię wooooolno jeździć )
_________________ proud owner of Rover 45 british racing green 2004 former but still proud owner of Rover 216 GTI Twin Cam 1993
Uuu
Ja nie posiadam rowerka ,ale natomiast uwielbiam jazde na rowerku stacjonarnym
3 razy w tygodniu uczeszczam na zajecia spinningowe
ajj pewnie to teraz smiesznie brzmi
w jakims stopniu jest to Rower i jestem rowerzystka .
informacje o rowerku : http://www.indoorcycling.pl/tresc/116/1/7/12/
tak pomyslalem, zeby odkurzyc roWer i wybrac sie w traske jakas fajna- bo potrzebuje uciec z miasta i odpoczac Znalazlem cos w miare ciekawego , nie za trudna, nie za latwa w sam raz na sobote
http://forumjurajskie.pl/viewtopic.php?t=479
czy byliby zainteresowani brykaniem na MTB ? planowany termin , najblizsza sobota
Szkoda, że tak daleko jeszcze mieszkam Brak mi znajomych chętnych na takie wojaże... ale w sumie się nie dziwię - ta Szwajcaria Kaszubska nieźle wchodzi
_________________ Lincoln Continental `77 *** M-B 320E *** M-B E500
MIX >>>>> ale o jakich kosztach mowimy ? waha >? w klekocie smieszne kwoty, baton na droge , bidon zalac , mapke druknac ... cos sie migasz po porstu , a lista sprzetowa dluga jak ,... zebym ja pamietal co u mnie siedzi hehehe, ja tylko krece pedalami aha ----moj transport roweru , zlozona kanapa + koce+ mocowanie zeby nie latal nie posiadam dachowego
Ley.... traska dosc ambitna , ale 70 km to naprawde nie jest dlugo, przewyższenia zostana w nogach, chociaz nie sa AZ tak duze
Marta to trzeba zanabyc normalny, ja nigdy nie kumalem checi krecenia w miesjcu, jakaz to frajda >? na rowerze zwiedzilem wiekszosc lasow , parkow itp w okolicy wawy, daje mi mozliwosc pokonania dystansow o jakich na nogach moglbym zapomniec, a gdzie autem nie wjedzie sie , w ciszy spokoju, bez spalin, halasu ... na lonie natury odnosnie spiningu napisze na PRV
Zabciu jak posiadasz to jeszcze uzywaj
Mayson - ty z 3miasta czy grodziska , bo wcale grodzisk nie tak daleko wawy, a w 3miescie duza ekipa roweromaniakow jest
Mayson - ty z 3miasta czy grodziska , bo wcale grodzisk nie tak daleko wawy, a w 3miescie duza ekipa roweromaniakow jest
Póki co z 3-ch miejsc; niedaleko Wejherowa, Gdańska i Grodziska. Ale Grodzisk dopiero się buduje, a w Gdańsku wszysy których znam, jeżdżą czerwonymi i czarnymi szlakami, a ja już jestem za stary o 25kg na to. Rekreacyjnie pojeździłbym sobie...
_________________ Lincoln Continental `77 *** M-B 320E *** M-B E500
MIX >>>>> ale o jakich kosztach mowimy ? waha >? w klekocie smieszne kwoty, baton na droge , bidon zalac , mapke druknac ... cos sie migasz po porstu , a lista sprzetowa dluga jak ,... zebym ja pamietal co u mnie siedzi hehehe, ja tylko krece pedalami aha ----moj transport roweru , zlozona kanapa + koce+ mocowanie zeby nie latal nie posiadam dachowego
W żadnym wypadku się nie migam , pomysł uważam za dobry i godny realizacji. Uważam tylko, że moment nie jest najszczęśliwszy. Wiem, że im bardziej będziemy to odwlekać w czasie, tym będzie gorsza pogoda i może odpaść część osób, bez ostrej zajawki . Nie przeraża mnie to za specjalnie, bo regularnie jeździłem w każdą pogodę (dojazdy do pracy przez 2 lata), deszcz, mróz -25 stopni - dobre, oddychająco-windstoperowe ciuchy i nie spada komfort jazdy. Patrząc z drugiej strony - jak już wyjeżdżać to w ładną pogodę
Bagażnik (podstawa - same relingi) mam, rynienki też, ale z marketu za 19.99PLN, więc nie wzbudzają mojego specjalnego zaufania Bagażnik dobra rzecz, bo wtedy mogę zabrać 2 rowery na dach i 2 osoby w środku będą miały luźno, bo nie ma przecież sensu jechać w składzie kierowca+rower
Bagażnik dobra rzecz, bo wtedy mogę zabrać 2 rowery na dach i 2 osoby w środku będą miały luźno, bo nie ma przecież sensu jechać w składzie kierowca+rower
nie da sie ukryc ze dobra rzecz, tylko tzreba miec, ja zamiast kupowac bagaznik rozkrece kolo z widelca i do srodka, jezdizlem w 2 osoby + 2 rowery i jest ok
moj najzimniejszy dzionek to -20 i ok 3 h smigania po lesie i skakania w puch
jak wroce zdam relacje na spocie
pozdro robaczki
czas jazdy 6h 14 min - wliczony postoj przy sklepie , zdjecia itp . calosc
3775 kalorii
45% czasu spalanie tluszczu
srednie tetno 146 O_o wydawalo mi sie wyzsze hehehe
max 180
mialo byc 74,8 km, ale ja zrobilem wiecej bladzac, bo oznakowanie szlakow i opis nie byly doskonale O_o
szkoda ze nie mam licznika
na oko niektore zjazdy ponad 50 km/h zarowno w lesie jak i odcinek asfaltem, podjazdy ... kilka ciezkich, kilka lagodnych, ale "niekonczacych sie"
ogolnie warunki z tej trasy na dzis - bardzo sucho i bardzo piaszczyscie, jakbym jezdzil po kampinosie , tylko ze bardziej pagorkowatym
traska ja bym powiedzial srednia, najwieksze problemy z nawigaca niestety, mimo ze smigalem na oreintacje rajdy , to ten opis nie byl dokladny. wiec jechalem na orientacje po to sa gory, po to sa lasy i slonce + mapa tyle wystarczy
ALE mimo marudzenia mojego polecam dobra traska jednodniowa. kolega spotkany podsunal mi pomysl przejechania od czestochowy do KRK, ale z tego co czytalem to trasa ma ok 180 km i przy tym pagorkowatym terenie to juz jest sporo, choc to tylko kwestia checi i treningu
Nigdy nie wymiotowalem z wysilku a jak spojrzysz w stopke to bedziesz wiedzial ,ze troche wysilku w zyciu mialem
Pulsometr to tylko narzedzie, jeszcze trzeba wiedziec jak go uzywac ja odpalilem startujac, wyciszylem wszystkie alarmy i sprawdzilem w domu dopiero co i jak wiele osob nie wie co robic z tym zegarkiem , po co on wogole jest, co on daje wiem bo rozpoczalem program cardio tennisa w Polsce i najpierw tzreba ludzi nauczyc o co chodzi z tym pulsometrem
Profesjonalny sport juz bez tego nie przejdzie Takie czasy. Pomiar tetna, zakwaszenia, VO2 max itd... zalezy jeszcze jaka dyscyplina
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum