Pomógł: 2 razy Dołączył: 01 Cze 2009 Posty: 202 Skąd: Polska
Wysłany: Sob Wrz 26, 2009 15:10 [iDT] Czy warto kupić ten rozrząd?
Witam!
Czy warto kupić ten rozrząd?
http://www.allegro.pl/ite..._diesel_td.html
Przebiegów aż takich dużych nie robię, a nie wiem ile ma teraźniejszy rozrząd przejechane.
Pompę wody też trzeba wymienić przy rozrządzie?
Oczywiście chodzi mi o MG ZR.
Myślę, że jest ok, ale doradźcie
SPAMU¦
Wysłany: Sob Wrz 26, 2009 15:10 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
HuMaX, może być, chociaż z tego co pamiętam jak szukałem kompletu dla siebie to wyszło że paski conti są lepsze. Akurat takiego zestawu na allegro nie ma, ale były więc pewnie się pojawią. I z tego co pamiętam to pompy w dieslach nie trzeba wymieniać. Mi lekarz od Rków nie wymieniał, a nic mu nie sugerowałem o niej.
Pomógł: 1 raz Dołączył: 25 Lip 2009 Posty: 15 Skąd: Nowy Sącz
Wysłany: Sob Wrz 26, 2009 18:04
Też jestem w fazie wymiany rozrządu i z tego co się dowiedziałem w sklepach to przy zakupie trzeba podać numer nadwozia aby dobrać pasek. Ponoć są dwa i różnią się minimalnie, pomóżcie bo już zgłupiałem. Tak jak kolega napisał chce kupić conti
Pomógł: 1 raz Dołączył: 25 Lip 2009 Posty: 15 Skąd: Nowy Sącz
Wysłany: Sob Wrz 26, 2009 18:11
Też jestem w fazie wymiany rozrządu i z tego co się dowiedziałem w sklepach to przy zakupie trzeba podać numer nadwozia aby dobrać pasek. Ponoć są dwa i różnią się minimalnie, pomóżcie bo już zgłupiałem. Tak jak kolega napisał chce kupić conti
Pomógł: 2 razy Dołączył: 01 Cze 2009 Posty: 202 Skąd: Polska
Wysłany: Sob Wrz 26, 2009 20:43
Oczywiscie chodzi mi o MG ZR. Cena jest atrakcyjna. Czy moze ktos jeszcze potwierdzic czy nie trzeba wymieniac pompy wody przy wymianie rozrzadu? i czy na pewno bedzie pasowac?
nie warto brać rozrządu jakiejś paździerzowej firmy, kup conti i nie oszczędzaj a Twój roverek będzie zadowolony. Mnie rozrząd do frelka kosztował 800zł (paski rolki napinacze + pompa wody) ale przynajmniej wiem za co płacę.
[ Dodano: Nie Wrz 27, 2009 00:34 ]
Pompa wody jak Ci się nie poci to nie wymieniaj
_________________ Nie gore-tex, a chęć szczera, zrobi z Ciebie globtrotera!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum