zajrzyj do japan caru mają tam bardzo dużo częsci. ewentualnie zobacz na allegro kto chce sprzedac auto na czesci i od niego kup. nie bedzie to nowy produkt ale cena bardzo przystępna:));p
albo z hondy kup - powinien pasowac
SPAMU¦
Wysłany: Sro Sie 12, 2009 10:25 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Witam, kupiłem nowe sprzęgło bo stare się ślizga - zdecydowałem się na National, a przekonała mnie wypowiedź Marrkus'a na jednym tematów. Niestety nie mam kiedy zamontować go, bo non-stop potrzebuję samochodu...
Ale do rzeczy.. mam pytanie w związku ze ślizgającym się sprzęgłem.. gdy samochód jest bardzo nagrzany (np. podjeżdżanie w korkach w ciepły dzień) tak że się wiatraki na chłodnicy załączają a w samochodzie chyba klimatyzacja się załącza to wtedy sprzęgło się ślizga na maxa, ledwo da się jechać.. gdy silnik jest chłodniejszy, podczas jazdy gdy wentylowanie chłodnicy jest dobre, sprzęgło się rzadko ślizga, głównie przy niezłym dociśnięciu...
PYTANIE: CZYM TO JEST SPOWODOWANE? CZY TO NORMALNE?
Klimatyzacja "się" nie załącza. Sama nie ma takiej możliwości.
damiansz napisał/a:
CZYM TO JEST SPOWODOWANE?
Jeżeli jedziesz na klimie to nie jest nowiną fakt iż kompresor klimatyzacji potrafi dość skutecznie obciążyć silnik co w efekcie daje się odczuć jako brak pełnej mocy przy ruszaniu i przyśpieszaniu.
_________________ -Nigdy nie rozmawiaj z idiotą.
Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.-
a właśnie że się załącza.. przecież potrafię odróżnić powietrze z nawiewu a powietrze schłodzone za pomocą klimatyzacji..
ad.2.. tu nie chodzi o brak mocy, tylko o bardziej ślizgające się sprzęgło gdy silnik jest tak nagrzany, że się włączają wentylatory na chłodnicy..
[ Dodano: Sro Lis 25, 2009 22:42 ]
Witam! sprzęgło wymienione, tak jak pisałem na National, zrobiłem już ponad 2tys km i jest na razie OK.. wczoraj bylem u nowego mechanika - jest po prostu nieziemski.. prawdziwy fachowiec i prawdziwy warsztat (kraków)! jakby ktoś chciał to na privie podam namiary
wymieniłem u niego termostat, bo stary mi się wydawało że nie dogrzewa, tego jeszcze nie przetestowałem do końca. Wymieniłem też ostatnio lusterko zewnętrzne na nowe zakupione u Tomiego, okazało się ze jest podgrzewane, co jest rewelacyjną sprawą!! polecam każdemu..
... i tu własnie się pojawił problem.. bo chciałem kupić drugie lusterko u Tomiego, do tego uszczelniacz półosi a on się nie odzywa.. już od kilku dni.. nie wiecie co się dzieje?
_________________ ach ten roverek.. ciągle trzeba coś przy nim pogrzebać.. :-(
Czy ten superwarsztat czasem nie jest na ul. krzyżtoporskiej A co do Tomiego, to bardzo możliwe, że ma obecnie Bardzo Ważne Sprawy Rodzinne i dlatego jest poza zasięgiem chwilowo ... cierpliwości
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum