Wysłany: Wto Lis 24, 2009 14:05 Monitoring w aucie
Znowu ktos mi porysowal auto!
Chce zainstalowac w aucie kamery, ale nie wiem kompletnie jak sie do tego zabrac, poniewaz sie na tym nie znam.
Znalazlem na alledrogo zestaw za 120zl kamera z nadajnikiem bezprzewodowym+odbiornik+kable+zasilacze. Pytanie tylko jak nagrac obraz. Prosilbym wszystkich znawcow o pomoc. Moze ktos cos takiego ma w aucie?
Pozdrawiam
_________________ Miałem już około 25 samochodów różnych marek i narodowości. Z Roverków to: 620i LP
G, 623Si Lux LPG, 820Ti coupe, 620Ti, teraz czas na roverkowego diesla, czyli 45 IDT...
SPAMU¦
Wysłany: Wto Lis 24, 2009 14:05 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Monitoring w aucie ? To chyba kilka kamer masz (co najmniej 4) bo jedna kamerka skierowana w jedną stronę patrząca od środka samochodu to trochę tak mało skuteczna ochrona, tym bardziej że zazwyczaj głowa jest ponad wysokością szyb.
Teraz zależy jaka to kamera, czy nagrywa sobie po prostu jak leci i wysyła czy robi tak jak by zdjęcia, czyli jak czasem widać w TV obraz z kamery, że osoby nie poruszają się płynnie tylko skaczą.
Jest to spowodowane tym, że musimy cały czas nagrywać obraz, co zajmuje mnóstwo miejsca, dlatego zmniejszona jest ilość klatek aby więcej tego filmu weszło.
Odbiór zależy od odbiornika, w jaki sposób wysyła sygnał, czy cyfrowo czy analogowo. Krótko mówiąc, jeśli cyfrowo to podłączamy go bezpośrednio do kompa, jak analogowo to przez jakiś tuner
Niema kamer tam gdzie stawiasz samochód ? Może na którejś nagrał się koleś który rysuje.
Dziekuje wszystkim kolegom za inwencje, ale generalnie zdecydowalem, ze potrzebuje kamer w aucie. Mysle, ze jedna natylne polce patrzaca do przodu i jedna przy lusterku patrzaca do tylu wystarcza.
Samochod mialem wielokrotnie uszkadzany parkujac w roznych miejscach.
U mnie pod blokiem nie zawsze parkuje w tym samym miejscu, wiec nie moge sobie umiescic kamery w oknie.
dobryziom, uwierz mi, ze sie trafi.
ADI-mistrzu napisał/a:
zazwyczaj głowa jest ponad wysokością szyb.
jezeli bedzie widac osobe podchodzaca, a potem ta sama bez widzenia glowy rysujaca auto to chyba juz nie musze tlumaczyc...
_________________ Miałem już około 25 samochodów różnych marek i narodowości. Z Roverków to: 620i LP
G, 623Si Lux LPG, 820Ti coupe, 620Ti, teraz czas na roverkowego diesla, czyli 45 IDT...
Jest na allegro caly kompletny system monitoringu w aucie, ale kosztuje 3000zl. Za ta kwote pomaluje cale auto
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum