Wysłany: Pon Lis 30, 2009 21:46 [45 1,4 z 2004] kontrolka otwartej klapy silnika
Witam, otwierając bagażnik zaświeca się kontrolka gdy są otwarte drzwi (choćby 1 z 4) świeci się sąsiednia kontrolka, ale czy jest kontrolka, która powinna w 45tce się świecić przy otwartej "klapie silnika" ? Gdy otworzymy klapę to widać czujnik, który znajduje się po lewej stronie. Gdy zamykam -z pilota- przy niedomkniętych drzwiach (minimum 1 z 4) lub bagażnika lub klapy silnika to wówczas kierunkowskazy nie migają (przy wszystkich zamkniętych - migają 3 razy).
SPAMU¦
Wysłany: Pon Lis 30, 2009 21:46 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Sro Gru 02, 2009 13:32 Re: [45 1,4 z 2004] kontrolka otwartej klapy silnika
IROLA napisał/a:
Gdy otworzymy klapę to widać czujnik, który znajduje się po lewej stronie.
Witam!
a zrób tak! Zamknij wszystkie drzwi i bagażnik, otwórz klapę silnika, wciśnij ten czujnik/ przycisk/ wyłącznik/ czujnik co znajduje się pod klapą. Na wciśniętym zamknij auto z pilota jak zamryga 3x to zwolnij przycisk.... Po tej operacji będziesz wiedział po co jest ten przycisk
A to ciekawostka, mógłbyś IROLA wrzucić fotkę gdzie ten czujnik masz ? bo ja nie zauważyłem nigdzie u mnie tego i chciałbym zobaczyć czy może też mam. Z góry dzięki
Gdy wrócę z pracy - teraz nie mam jak zrobić zdjęcia. Może coś z opisu wywnioskujesz : gdy otworzysz maskę to po lewej stronie przy brzegu, chyba tak mniej/więcej w połowie odległości pomiędzy podszybiem a reflektorem jest taki czarny prostokątny włącznik. Jego ruch włączony/wyłączony jest o bardzo krótkim skosu (ok. 1-2 mm) - więc łatwo go poznasz. Jego wymiary to około 2x3 cm a długość około 8-10 cm. Dochodzą do niego chyba 2 kabelki.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum