Wysłany: Sob Sty 10, 2009 13:57 [R400] Kontrolka otwartej maski
Typ: wszystkie Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 1997
Witam.
Mam problem z kontrolką od otwartej maski. Miałem stłuczkę po której maska nie dała się zamknąć. Trzymało ją tylko zabezpieczenie a kontrolka się świeciła. Miałem kawałek do domu uruchomiłem samochód i w drogę. Podczas jazdy kontrolka zgasła.
Wtedy od razu jak zajechałem do domu wyjąłem wtyczkę z zamka połączyłem kabelki na krótko tak aby móc zamknąć samochód z uzbrojeniem (jak wciskałem guzik samochód się zamykał ale kierunki nie migały). Po tym samochód zamykał się ok z mignięciem trzykrotnym kierunków.
Teraz jak już maska się zamyka kabelek od zamka podpięty prawidłowo nie działa kontrolka sygnalizująca otwarcie maski. Jak to naprawić? Czy kontrolka jest zintegrowana jakoś z zamkiem czy to komputer zapamiętał błąd i teraz nie chce powrócić do pierwotnego stanu?
Jak wiecie co z tym fantem zrobić to będę wdzięczny za każdą wskazówkę/radę.
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Nie Mar 06, 2011 23:42, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sob Sty 10, 2009 13:57 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
zapalała się kontrolka od otwarcia drzwi. Wystarczyło że pociągnąłem dźwignie od otwierania maski i lampka się zapalała.
Musiało to być na włączonym zapłonie z tego co pamiętam.
_________________ R400 1.4, R620Ti, R420Si, R400 2.0 Turbo, R200 Coupe, R800 Coupe Turbo ->
R200 Coupe Turbo & V8
jestem w 100% pewny że się świeciła. Czy powinna czy nie to nie wiem ale chciałbym żeby było tak jak wcześniej.
Dobra to inaczej zadam pytanie. Jak zresetować kompa. Coś obiło mi się o uszy że wystarczy odłączyć akumulator na kilkanaście godzin i po sprawie. Dobrze słyszałem czy to jakieś brednie? Tylko czy nie będzie kłopotu z immo?
_________________ R400 1.4, R620Ti, R420Si, R400 2.0 Turbo, R200 Coupe, R800 Coupe Turbo ->
R200 Coupe Turbo & V8
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum