Wysłany: Sro Gru 09, 2009 21:27 [200 1.4 00r] problem z demontażem rozrusznika
Witam
Mam problem zapewne z rozrusznikiem. kiedy próbuje zapalić samochód jak jest zimny zasiecaja sie kontroli a kiedy przekrencam kluczyk rzrusznik ni reaguje. Wydaje mi sie ze to wina szczotek. i tu jjest problem bo nie moge wymontowac rozrusznika . odkręcam trzy śruby na rozruszniku i płaskownik trzymający z tyłu rozruszniki próbuje go wyciągnąć a on ani drgnie.
Co moze byc tego przyczyna ??????Bo nie widzę zadnych innych srub. próbowałem siłowo ale nie bardzo chce zejsc
SPAMU¦
Wysłany: Sro Gru 09, 2009 21:27 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
stuknij go parę razy z boku... lub góra-dół... w obudowie skrzyni rozrusznik ma krótki kołnierz ustalający, i pewnie on zardzewiał (acz ja z tym problemów nie miałem, pewnie dlatego, że wcześniej spawałem klucz do śruby ).
Nie bój się użyć siły
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Trzy śruby i ta łapa o której wspomniałeś ... po odkręceniu wszystkei powinien sam wyjść, poluzować się ... musiał się zapiec ... ja bym psiknoł wd40 poczekał z 5 min a potem napie*** młotem (ja w swój waliłem z całej siły jak się zacioł kiedyś w trasie i odpaliło)
Rozrusznik trzyma się na trzech śrubach fi 8 na klucz 13mm i dwóch śrub fi 6 na klucz 10mm. Nic innego go nie powinno trzymać. Opukaj go gumowym młotkiem to nic nie peknie i puscić musi. Trzyma go prawdopodobnie nalot rdzy i brudu pomiędzy głowicą rozrusznika a blokiem silknika. Jeśli masz w ręce 5 śrub to na siłe musisz go wyciągnąć. A jeśli masz w ręce 4 śruby i nakrętke to oznacza że musisz mieć jeszcze szpilke do przykręcenia masy przy samym rozruszniku.Miałem takie przypadki pojedyńcze ale były! Zobacz dokładnie bo żadnej filozofi tam nie ma! Pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum