Wczoraj chciałem wymienić baterię w pilociku od centralnego zamka. Pojechałem do sklepu, kupiłem nową baterię, wymieniłem. Pilocik przestał działać (artykuł http://www.roverki.pl/article.php?sid=307 przeczytałem dopiero dzisiaj - przy okazji potwierdzam, że procedura jest opisana także w angielskojęzycznej instrukcji do R25/MG ZR).
Wymieniłem spowrotem baterię na starą i pilocik zaczął działać... dziwnie. To znaczy - samochód czasami się zamykał, czasami nie, nie zawsze się chciał otworzyć i tak dalej. Kombinując na zmianę kluczykiem i pilocikiem, zamykając, otwierając, doszedłem w końcu do stanu takiego, jak teraz:
Drzwi od strony kierowcy są cały czas zamknięte. Przycisk na pilocie otwiera tylko drzwi od strony pasażera i bagażnik. Kluczyk przekręcony w zamku także (zamek mam tylko po stronie kierowcy) otwiera tylko drzwi pasażera. Drzwi od strony kierowcy nie da się także otworzyć od środka (!).
Po naciśnięciu guzika na pilociku, albo przekręceniu klucza, przycisk blokady drzwi "wyskakuje" do góry (pomimo to, drzwi nie da się z żadnej strony otworzyć).
Dzisiaj przyjechałem do pracy jak idiota, wsiadając i wysiadając drzwiami od strony pasażera...
Czy ktoś może mi cokolwiek doradzić? Czy tylko mechanik/elektryk/hgwkto mnie ratuje?
SPAMU¦
Wysłany: Wto Gru 15, 2009 09:08 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum