Wysłany: Sob Gru 19, 2009 00:02 [R45 1.8 '02] Jaki akumulator?
Witajcie
Padl mi na mrozie akumulator, wiec zwracam sie z zapytaniem do Was jaki zakupic?
Nie sprawdzalaem jeszcze jaki mam teraz (być moze od nowosci jeszcze) bo ciemno bylo, gdy sie dowiedzialem, ze jest do wymiany...
Czy taki bedzie odpowiedni do mojego R?
CENTRA FUTURA CA 722 72 Ah
Prosze o Wasze sugestie
_________________ Dopiero sie ucze, wybaczcie...
Pozdrawiam
SPAMU¦
Wysłany: Sob Gru 19, 2009 00:02 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Jakie objawy?
wczoraj wieczorem potrzebowalem skorzystac z auta...
probowalem odpalic, zakrecil, ale nic... drugi raz, zakrecil i nic...
trzeci raz slychac tylko terkot rozrusznika...
wiec sobie poszedlem
Pozdrawiam
Z kabla auto zapailo normalnie, wiec wina lezala po stronie akumulatora....
Dzieki Ciufcia, zgodnie z Twoja sugestia nie zmiescil sie CA602 (nie udalo mi sie znalezc Twojego watku ) wiec kupilem troszeczke mniejszy
Stary akumulator mialem TUDOR (nie znam takiej marki)
pojemnosc 44Ah, prad chyba 400A
teraz mam: 53Ah, prad 540A
mam nadzieje, ze jutro rano odpali bez zajakniecia
dzieki za pomoc
Pozdrawiam
Kontynuując wątek nasuwa mi się pytanie. Czy aku 44Ah w porównaniu z 53Ah krócej "wytrzyma"? Widać że sam fakt Ah czyli Amper*godzina mówi nam że 53>44 więc przy tym samym poborze prądu szybciej rozładuje się 44. Ale sięgając głębiej czy kiedy będę ładował i rozładowywał w trakcie eksploatacji - bo to się się jeździ na włączonych światłach i czasem ten prąd ładowania nie jest wystarczający - to czy żywotność 53Ah będzie dłuższa niż 44Ah? Jak ktoś ma jakieś doświadczenia ile jeździł na aku o zadanej pojemności to poproszę o post.
Witam
Ja mam Diesla 45 z 2000 roku. Każdej zimy mam problem jak temperatura spada poniżej
-10C. Auto jak postoi to nie odpala. Akumulator pada. W zeszłym roku wymieniłem akumulator, ale to nic nie pomogło. Dalej przy większym mrozie nie zapala - ledwo kręci, a w zasadzie w ogóle. Ktoś wie może dlaczego tak się dzieje.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum