Mam taki drobny rzadko obiawiający się problem. Jakieś pół roku temu podczas jazdy zapaliła się kontrolka grzania świec żarowych. Zatrzymałem się wtedy, zgasiłem silnik, ponownie odpaliłem, po chwili zgasła i problem znikł.
Dzisiaj jadąc do pracy sytuacja znów miała miejsce. Zatrzymałem się, zgasiłem silnik, ponownie odpaliłem kontrolka zgasła, ruszyłem i po chwili znów się zapaliła. Dojechałem do pracy, na parkingu znów go zgasiłem, ponowne odpalenie, po chwili zgasła, wracając teraz z pracy już było ok.
Czy ktoś może wie o co kaman
SPAMU¦
Wysłany: Pon Sty 11, 2010 19:20 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Witam!
Tato ma tak samo w służbowym Renaul Master. Takie zapalanie się kontolki, tuż po odpaleniu auta oznacza potrzebę wymiany świec żarowych, w swoim R45 iDT jeszcze tego nie zaobserwowałem, jedynie w te mrozy dłużej się grzeją.
Może to wina uszkodzonego przekaźnika świec?, bądź wyeksploatowanych świec?
Wysłany: Wto Sty 12, 2010 00:02
...ale to się zapaliło po przejechaniu ok. 17km- nie zaraz po odpaleniu, ale co do ich wymiany, to możesz mieć rację- są jeszcze oryginalne- 10 latek , ale na wiosnę je wymienię
Takie zapalanie się kontolki, tuż po odpaleniu auta oznacza potrzebę wymiany świec
U mnie były niesprawne wszystkie, 3 z nich po wyjęciu były sprawdzane i nawet ciepłe nie były a pomimo to kontrolka nie zapalała się po uruchomieniu się silnika.
Ja bym zaczął sprawdzanie od przekażnika
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum