Wysłany: Pon Sty 18, 2010 13:33 [R416 Si 97 ' 145kkm]dychawiczny silnik
Witam wszystkich
Mam pytanie,jakie czynniki maja wpływ na osiągi silnika?moj jest strasznie(jak dla mnie dychawiczny)niby to 111 kucyków,a mam wrazenie jakbym felcią 1,3 jeździł.Co sprawdzić,bo jak na razie sprawdziłem kompresję i juz zrobiona,sonda lambda ponoć tez czeknięta(prosiłem mechanika),a na co jeszcze popatrzeć?uszczelki,wydech,czujniki,katalizator??
SPAMU¦
Wysłany: Pon Sty 18, 2010 13:33 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
silnik? najlepiej umow sie z jakims kolega z wroclawia coo ma 416 i przejedzcie sie razem. Moze tak Ci sie tylko wydaje
Jezeli obawy sa sluszne, to przede wszystkim filtr paliwa powietrza, droznosc wydechu (jak wspomniales katalizator) sonda to raczej ma wplyw na spalanie nizeli na mulastosc...
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
wczesniej mialem 214 Si i smigał jak złoto.A tu masakra.Odnosze to tez do roverolota tescia (sedan 1,4 Si)i jemu tez jakos lepiej jezdzi)Moze napisze co juz jest wymienione,to moze bedzie latwpiej podpowiedziec na co jeszcze uwage zwrocic.Filtr powietrza,paliwa,olej(zalany syntetykiem 0w40 mobil1)sonda lamba podobno sprawdzona,nowy wydech(tłumik srodkowy i koncowy juz czekaja w domciu).Gdzies tu wyczytalem,ze moze pompa paliwa prawie kaput.Sprawdzona kompresja.Co jeszcze sprawdzić?
[ Dodano: Pon Sty 18, 2010 13:54 ]
sprzegło i hamulce przetestowane,są ok
Pamiętam taką sytuację jak ojciec miał poldorovera- cały wydech był dziurawy, dziwiliśmy się czemu taki muł się zrobił, dosłownie jeździć się nie dało. Sprawdziłem wtedy wszystko co możliwe i nic. Polonez ryczał jak nie wiem co a nie jechał Ojciec stracił do tego ryku cierpliwość i wymieniłem mu tłumiki. Problem jak ręką odjął- jakby inny silnik dostał Wymień sobie ten tłumik jak masz dziurawy i wtedy jak nic nie da to szukaj dalej.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum