Wysłany: Wto Sty 19, 2010 20:13 [rover 220 sdi 99r.] pika po przekręceniu stacyjki
Witam,
mam problem od jakiś 2 tygodni , a mianowicie wsiadam sobie kiedyś do samochodu przekręcam stacyjkę i świecą się wszystkie kontrolki i gasną jak normalnie ale "pika".
"pikanie" -- dzwięk jednostajny poprostu piiiiiiii, czekam jak kontrolki zgasną przekręcam stacyjkę i cisza ani drgnie.
Powtórzyłem czynność drugi raz i nic, popatrzyłem w niebo i zadziałało .
takie coś przydarza mi się raz na 15-20 odpaleń .
Nie wiem co jest powodem , dzieje się to na zimnym i ciepłym silniku
[ Dodano: Wto Sty 19, 2010 20:13 ]
bym zapomniał "załapuje" za drugim ,trzecim razem tzn.odpala
SPAMU¦
Wysłany: Wto Sty 19, 2010 20:13 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Sprawdz baterie w pilocie bo to prawdopodobnie immobilajzer ma juz za slaby sygnal.
[ Dodano: Wto Sty 19, 2010 20:20 ]
Albo bateria pada albo nie laczy dobrze.Czasami lubi sie przesunac jak upadna kluczyki.Otworz pilota i skontroluj.To na poczatek proponuje i mysle ze sie nie myle.
_________________ Chyba przesiade sie na MG ale dopiero jak moj klekocik padnie na amen czyli nie szybko
Ja wrozka nie jestem ale z tego co napisales to to piiiiiiiiiiiiiiii oznajmia ze zaplon jest odciety.Jak odepniesz pilota od kluczykow i zostawisz go z dala od auta to zawsze bedzie piiiiiiiiiiiiiii.Moze baterie masz dobra ale moze czasami cos nie laczyc.Otworz pilota i sprawdz przeciez to zadna filozofia.A co do ceny baterii w polsce to nie wiem bo siedze za granica.Sprawdz na internecie napewno cos znajdziesz.
_________________ Chyba przesiade sie na MG ale dopiero jak moj klekocik padnie na amen czyli nie szybko
idz do zegarmistrza sprawdzi ci baterie w pilocie za 20 zł widzisz kupisz 5 szt i jeszcze ci zostanie a wymieni ci gratisowo nic cie to nie bedzie kosztować sprawdzenie pilota zawsze trzymaj na kułeczku z kluczykiem od auta pilota
_________________ Jeśli ci pomogłem kliknij pomógł
Pomógł: 55 razy Dołączył: 21 Wrz 2008 Posty: 1110 Skąd: Warszawa
Wysłany: Sro Sty 20, 2010 09:42
Kupowałem w zeszłym roku na Allegro baterie Verbatim CR2032 po 1zł. Działają dobrze do dziś - w obu pilotach, licznikach na 2-óch rowerach i w liczniku filtra wody
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum