Wysłany: Czw Sty 21, 2010 17:49 [R75] Maska silnika się nie otwiera
Typ: wszystkie Rodzaj silnika: wszystkie Pojemnosc silnika: wszystkie Rok produkcji: 2005
Witam Mam problem z otwarciem sie klapy silnika. Dwa dni temu spokojnie moglem otworzyc klape. A dzisiaj juz nie moge. Mozliwe ze zamarzla i dopiero otworze jak sie cieplej zrobi czy cos sie zepsulo?
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Czw Gru 02, 2010 00:07, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Czw Sty 21, 2010 17:49 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Jeśli zamarzła, to ponaciskaj ją tu gdzie są zaczepy, ale ja sądzę, że wina leży po stronie linki która mogła wypaść z gniazda. Były opisywane na forum takie przypadki i jak otworzyć, podobno da się przez otwór do zmiany żarówki wymacać linkę i pociągnąć. Mi w takim przypadku udało się odkręcić grill przedni a potem odkręcić zaczepy od maski. Dużo roboty z tym ale potem jakaaaaa satysfakcja
w lewym przednim nadkolu masz klapke, odczep ja. Pozniej wsadz reke i do gory wymacaj 1 linke w oplocie (idzie od strony kabiny) dochodzi do takiej plastikowej kostki (5x2cm)a od tej kostki odchodza 2 linki do zawiasów. Musisz wyczepic ta kostke z zawiasów, wtedy linki sie rozlacza a maska sie otworzy
Dzisiaj probowalem otworzyc klape z lewego nadkola.
Caglem za dwie linki ale klapa sie nie otworzyla. Czy ktos zna inny sposob?
Czy to trzeba za cos innego pociagnac?
Jeżeli wcześniej otwierałeś normalnie z kabiny to teraz nie ma bata, wyjmij końcówki linek przez otwór w nadkolu i ciągnij kombinerkami za linki pojedynczo a ktoś niech maskę unosi musi puścić. linki wyhaczysz z tego plastikowego łącznika tylko trzeba się nagimnastykować z jego wyjęciem.
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
Jeżeli wcześniej otwierałeś normalnie z kabiny to teraz nie ma bata, wyjmij końcówki linek przez otwór w nadkolu i ciągnij kombinerkami za linki pojedynczo a ktoś niech maskę unosi musi puścić. linki wyhaczysz z tego plastikowego łącznika tylko trzeba się nagimnastykować z jego wyjęciem.
Zeby wyhaczyc linki to wystarczy ciagniac linki czy trza jakos wykrecic z plastikowego lacznika?
przy ciężej chodzących linkach tak jak u mnie trzeba koniecznie zdjąć łącznik z nadkola i wyhaczyć linki z niego a potem za sama linkę kombinerkami pociągnąć za pancerz jak będziesz ciągnął to nic nie da
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum