moja żonka była na warsztacie żeby przeczyścili odme i powiedzieli jej, że odma była raczej czysta także zostaje tylko jej zamarźnięcie... teraz (odpukać) wszystko jest w porządku...
apples, za przeczyszczenie skasowali 48,80 + wymiana oringu na bagnecie nie wiem czy to dużo czy mało ale mam nadzieję, że faktycznie sprawdzili tą odmę
a oleju dolałem po tym wybuchu ponad 2 litry....
SPAMU¦
Wysłany: Sob Sty 30, 2010 22:58 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Witam. Ja mam taki problem z olejem jakiś czas temu wywaliło mi taki kapturek z boku silnika i wywaliło cały olej. Samochód był u mechanika który przymocował go zalał nowy olej, umył silnik. I było wszystko ok aż do wczoraj. Silnik jakoś tak dziwnie głośno chodził więc sprawdziłem poziom oleju no i jego poziom był bardzo niski. Praktycznie sama końcówka bagnetu była w oleju. Silnik czysty nigdzie nie widać aby olej uciekał. Sprawdzałem te kapturki czy czasem znów nie odpadły i trzymają się dobrze i wokół sucho więc chyba nie one. Czy ktoś może ma jakiś pomysł którędy on może uciekać Mój Rover ma silnik 2.0...
_________________ Zadowolony ze swojego R...sama radość prowadzenia
Wysłany: Czw Lut 04, 2010 12:47
Warlike, a sprawdzałeś ile oleju wlał mechanik i ile było po wlaniu przez mechanika ? , może było na minimum. Silniki kV6 praktycznie nie biorą oleju,może sprawdź jeszcze połączenia chłodnicy oleju i samą chłodnicę.
Warlike, jeśłi miałeś taką przygodę to przede wszystkim mechanik powinien wyczyścić odmy żeby się to nie powtórzyło zaraz po wyjechaniu. Najprawdopodobniej zatkane odmy były przyczyną wypchnięcia zaślepki, następnym razem może wypchnąć jakiś uszczelniacz.
_________________ Koła wystarczą 4...cylindrów musi być 5
Miałem napisać wcześniej ale ostatnio czasu brak. Z usterką się uporałem. Okazało się, że zawór bezpieczeństwa na pompie oleju był uszkodzony. Zbyt duże ciśnienie sprawiło że wywaliło olej...Wymieniona pompa (przy okazji rozrząd ) i od tamtego czasu wszystko ok.
_________________ Zadowolony ze swojego R...sama radość prowadzenia
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum