Otóż auto jest mojego brata ma je od tygodnia i po odłaczeniu akumulator w celu jego naładowania podłączyliśmy go ponownie i tu zaczyna się problem bo zaczyna wyć alarm a pilot nie reaguje. Czy da się to jakoś wyłączyć? Na pilocie jest napisane lukas więc podejrzewam że to firma alarmu byłbym wdzięczny za wszelkie propozycje
SPAMU¦
Wysłany: Sro Mar 17, 2010 14:13 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
podłączyliśmy go ponownie i tu zaczyna się problem bo zaczyna wyć alarm
Wyje od razu, czy ma jakiś pretekst
Na pewno nie pomyliliście biegunów akumulatora
Identyczne objawy miał mój mechanik, jak odwrotnie podłączył aku do auta. Na szczęście skończyło się "tylko" spalonym bezpiecznikiem pod maską (80A).
[ Dodano: Sro Mar 17, 2010 14:42 ]
szoso420 napisał/a:
musisz zaprogramować pilot bo odłączałeś aku
Nigdy nie miałem takiej konieczności.
I chodzi zapewne o zsynchronizowanie
mi jak zaczął wyć to wcisnąłem otworzenie auta, a potem 5 razy zamknięcie. A jak juą podłączam aku po ładowaniu, to drzwi mam pozamykane, macha w dół, 5 razy guzik zamknięcia, potem otwieram i cacy lala
Dziwne. Przez tegoroczną zimę odłączałem akumulator chyba z 10 razy, ale ani razu nie miałem problemu z alarmem. Nigdy nie zawył ani na chwilę. Jedynie raz miałem problem z immo, ale kolega Kozik okazał się wujkiem "dobra rada".
_________________ Jeśli w czymkolwiek pomogłem to wystarczy kliknąć "Pomógł" Wdzięczność gwarantowana
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sro Mar 17, 2010 16:47, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum