witam mam pytanie,wiem,że padł mi rezystor dmuchawy 1 i 2 biegu wiem,że to rezystor C-68 tylko nie wiem gdzie go mam szukać pod deską od strony pasażera czy pod pokrętłami dmuchawy???? Mam srzeczne info i chcę sie upewnić......
SPAMU¦
Wysłany: Pon Mar 22, 2010 11:29 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
dobra idę rozkręcać schowek,a akumulatora nie trzeba wypiąć?????(blisko poduszka powietrzna) i jeszcze orientuje się ktoś ile taki rezystor kosztuje i czy jest dostępny w każdym sklepie z częściami???????
Aku nie trzeba wypinac. Koszt rezystora to groszowe sprawy. Dostac go powinienies w sklepie elektronicznym.
A to nie do końca prawda. Rezystory 1 ohm 10W nie są łatwo dostepne, ja w Warszawie nie znalazłem mieli co najwyżej o mocy 5W. Zamówiłem na allegro za 9 zł z przesyłka 5 sztuk. Zainstalowałem i chodzi pieknie.
Pomógł: 3 razy Dołączył: 29 Sie 2009 Posty: 159 Skąd: Gdynia
Wysłany: Pon Mar 22, 2010 12:40
Rezystory 1 Ohm/5W są łatwiej dostępne ale lubią się przepalić ( u mnie już 2 poszły z dymem ) rezystor 10W trochę trudniej dostać. W obu przypadkach są to groszowe sprawy. Ja zakupiłem teraz drut oporowego i nawinę sobie oryginalne sprężynki - przynajmniej mam pewność, że się nie przepalą.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Pomógł: 1 raz Dołączył: 20 Lis 2009 Posty: 153 Skąd: Nowy Sącz
Wysłany: Pon Mar 22, 2010 15:33
mi dwa rezystorki ceramiczne połączone równolegle zmieściły się bardzo zgrabnie:)
tam wcale nie ma tak mało miejsca:) co prawda jakby wszystkie zamienił na takie podwójne wynalazki to byłby problem ale dwa takie połączenia nawet można tam umieścić
szkoda że nie zrobiłem zdjęcia jak to polutowałem
iwan00 napisał/a:
Można kupić i 1 Ohm 20W tylko gdzie to wszystko zmieścić
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum