jedyną normą jaką zauważyłem u ubezpieczycieli, a trochę z nimi kontaktów miałem, jest to żeby wytrwale drążyć jelenia i robić mu wodę z mózgu, żeby wypłacić jak najmniej
Dydo napisał/a:
przesadzić nie mogą
of course, chyba że widzą jelenia do kwadratu
SPAMU¦
Wysłany: Pon Mar 29, 2010 22:21 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Pon Mar 29, 2010 22:23
No jak się ktoś jeleniem urodził to wiadomo, że go będą dymać ubezpieczyciele Ale na szczęście Remi ma głowę na swoim miejscu (? ), więc wydymać się tak łatwo nie da, jeśli już będą starali się to zrobić. A póki co nie ma co gdybać tylko czekać na tego rzeczoznawce, niech zawija kite i się streszcza
Jeszcze muszę swoja zakupiona kierownice skórzana wkręcić zanim przyjdzie
[ Dodano: Pon Mar 29, 2010 23:26 ]
Nie mogą wraka zabrać Z Ascona tez tak nie było mówił ze mogą ale nie muszą to już jest twoja decyzja. Kasa i tak taka sama
_________________ ( ͡° ͜ʖ ͡°) Diagnostyka i Chip Tuning Rover/MG Diesel oraz kodowanie pilotów
Wysłany: Pon Mar 29, 2010 22:28
kumilek23 napisał/a:
a co w wypadku takim: szkoda całkowita, wypłacamy tyle i tyle, zabieramy wrak...
No raczej napewno tak będzie. A przynajmniej tak było w moim przypadku. Albo 5,500 i zabierają wrak + 300 zl. za ta cala aukcje na platformie, gdzie są rozbitki, albo wrak do mnie, ale wypłacają mi tylko 3,200. Osobiście wolałem wybrać całość, bo nie chciałem, aby wrak mi stał na podwórku, a części do tego w internecie i tak w cholere było, więc pewności nie miałem, że szybko rozłoże na części.
Witam
Ja w pazdzierniku zeszlego roku mialem stluczke i wycenili roverka na 8000pln
szkoda calkowita
wartosc wraku 4300pln
do reki dostalem 3700pln i dostalem propozycje odkupienia wraku za 4300pln
No ale roverek naprawiony i smiga
pozdro
A mocno go miałeś stłuczonego Wystarczyło na naprawę to 3,7k Czy może jeszcze coś zostało
wycena szkody jest jakieś 1.600zl Reszta wartości jaka mogą wypłacić wynosi 6.300zl
Coś mi nie pasuje.
Jeśli mogą wypłacić 6300 to znaczy, że pozostałości auta wycenili na 1600.
Chyba, że to odszkodowanie to 1600, a wrak wycenili na 6300.
Jeśli chcą wypłacić 6300, a z tego co zrozumiałem z innego wątku, to silnik i kilka innych rzeczy ocalało i chcesz je wykorzystać, to chyba nie tak źle.
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
Moja Ciotka, która jest nota bene inżynierem-projektantem w branży budowlanej i liczy zawodowo bardzo dobrze, po przeczytaniu takiego pisma z PZU (w środku było coś takiego: wartość przed wypadkiem 19900 zł, koszty naprawy 14000 zł, wartość wraku 13000 zł, szkoda całkowita) zapytała, czy to znaczy, że zabiorą jej samochód i wypłacą tylko 5900 zł.
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
maciej, No dokładnie jakoś tak to pisało Wiem ze te pisma są pisane zeby ich nie rozumieć ale jak przeczytam to sobie to zadzwonię do facet aż ubezpieczalni i zapytam ile w końcu dostane.
Bo jasno to oni niestety nigdy nic nie piszą
[ Dodano: Pon Maj 03, 2010 21:52 ]
I kilka zdjec mojego R25 idt
[ Dodano: Pon Maj 03, 2010 21:53 ]
cz II
[ Dodano: Pon Maj 03, 2010 21:54 ]
CZ III
_________________ ( ͡° ͜ʖ ͡°) Diagnostyka i Chip Tuning Rover/MG Diesel oraz kodowanie pilotów
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum