Wysłany: Sob Maj 15, 2010 11:18 [r45 iDT 2000] Wymiana filtra kabinowego
Witam. Posiadam rovera 435 z klimatyzacją. Śmierdzi mi z nawiewu takim stęchłym powietrzem. Czy to wina filtra czy może też że mam dolany płyn uszczelniający do chłodnicy? Jak włączę klimę to nic nie śmierdzi.
Rozkręciłem schowek, zdemontowałem metalową listwę i teraz który to filtr kabinowy? Po prawej czy po lewej i jak go wyciągnąć? Są tam takie blaszki zaciskowe, zdemontowałem je ale nie da się wyciągnąć. Jak się go wyciąga, nie chcę na siłę robić?
SPAMU¦
Wysłany: Sob Maj 15, 2010 11:18 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
W 45-tce wymienia sie inaczej niz w 400-tce, inny jest tez filtr.Nie trzeba nic wykrecac tylko wypiac pokrywke od dolu filtra. I ten smrod, powiem tyle ze z racji tego ze jestem diagnosta to wysiedzialem sie juz w wielu 45-tkach i wiekszosc z nich smierdzi z nawiewu. Powodem wiadomo najczesciej jest filtr kabinowy ,ale moj tez smierdzial i nie mial zamontowanego filtra. Mysle ze przyczyna jest rowniez ta gabka przyklejona do pokrywki filtra ,nasiaka wilgocia i kurzem i smierdzi, tzeba ja umyc .
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum