Wysłany: Sob Cze 05, 2010 11:17 [MG ZR 160] nierówne obroty i chceck
Witam, pisałem jzu wczesniej o tej przypadłosci, ale juz mneijwiecej wiem co jest...
Wiec tak, na kompie wychodzi błąd przepustnicy. I teraz pytanie czy wystarczy wymienić sama przepustnice (od poldka 1.4:D) czy równiez moze być walniety silnik krokowy...? Jest jakas alternatywa tego silniczka, żeby dostać go w miare tanim kosztem?
A objawy auta to nierówno pracujacy silnik na wolnych obrotach, po czym zapala sie kontrolka silnika i chodzi juz w miare normalne. Faolwanie obrotów jest bardzo niewielkie, wrecz nieodczuwalne. Jadac dzisaj chceck sam zgasł ale obroty minimalnie faluja...
Prosze o rady...
SPAMU¦
Wysłany: Sob Cze 05, 2010 11:17 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Na początku gdy chceck się nie włączy auto nie trzyma obrotów, po czym gaśnie. Nastepnie po próbach odpalenia auto nie chce zapalić, ale przy wciśnieciu pedału gazu odpala bezproblemowo. Ni i jak chceck się zaswięci to już jeżdzi normalnie. Obtoty czasami faluja, ale to tak 1,2 mm różnicy na obrotomierzu. Powiedz mi skąd dorwałes krokowy i jaki był koszt tej "przyjemności"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum