Wysłany: Wto Cze 08, 2010 16:50 [R75] Problem podczas jazdy ...
Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2002
Witam.
Jakiś miesiąc temu zostało wymienione sprzęgło + docisk + wysprzęglik.
Wczoraj i dzisiaj podczas powrotu z pracy zauważyłem że dzieje się dziwna rzecz.
Podczas jazdy na 4 lub 5 biegu (ok 2 tys obrotów) wciskam pedał gazu do końca. Wszystko jest ok do momentu ok 2,4 tys, wtedy obroty rosną dużo szybciej (do ok 2,8 tys) ale auto nie przyśpiesza. Dopiero po chwili przy 2,8 tys auto zaczyna przyśpieszać.
Chodzi mi o to że najpierw obroty wskakują wyżej a później auto przyśpiesza. Coś podobnego jak w automacie. Jak się ciska gaz do dechy.
Co to może być??
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Pią Lis 26, 2010 23:08, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Wto Cze 08, 2010 16:50 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
A co może być problemem? Źle złożona skrzynia? Czy wadliwy wysprzęglik? Dopiero co przyjechałem więc muszę poczekać aby włożyć rękę pod silnik. Może być jeszcze gorący.
Aha w którym miejscu mam włożyć rękę. Na wysokości akumulatora?
mkamecki, skrzynia biegów z silnikiem skręcona jest pod akumulatorem, na pewno się dojrzysz.
Skoro dopiero wymieniłeś sprzęgło, to marne szanse, żeby się ślizgało
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum