jeżeli chodzi o czyszczenie wtrysków to są dwie szkoły jedna to przepłukanie a druga ultradźwięki. Dobra wanienka na ultradźwięki z całym oprzyrządowaniem to koszt kilkunastu tysięcy, reszta to sprzęt duuuużo niższej jakości, to samo tyczy się płukania. Więc wanienki z allegro itd można sobie darować, jest kilka specjalistycznych firm z których korzystam, i mają sprzęt wartości większej niż mój R, czyszczą sprawdzają parametry, dają wykresy przed i po. To daje pewność wysokiej jakości no i gwarancji że albo wtrysk jest ok albo nie
a Ceny są naprawdę niskie...
_________________ Pamparampam
SPAMU¦
Wysłany: Pią Lip 16, 2010 19:08 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Co do firm nie wypowiem się bo nigdy nie korzystałem.
Co do sygnału to można zbudować układ na scalaku NE555 który steruje tranzystorem podpiętym pod wtryskiwacz. Dzięki temu mamy możliwość regulacji częstotliwości otwierania zaworu. Jaki jest stan wanienek z allegro nie wiem, nigdy ani nie korzystałem ani nie widziałem jak działają...
Boncky, swojego czasu zajmując się naprawami telefonów komórkowych moja wanienka z allegro za wtedy ~200zł doskonala czyściła płytki pcb więc nie bardzo wiem dlaczego miała by nie wyczyścić wtryskiwacza?
Wiadomo że porządny sprzęt do sprawdzania wtryskiwaczy kosztuje..........
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum