nie jestem mechanikiem wiec dla mnie jest podobna. belka to belka ... w sumie to mnie nie obchodzi tylko nie chce się wpakować w to samo co bylo w pługu...
a wracając do tematu tego silniczka 1.8 - wczoraj przeczytalem na autocentrum.pl taką opinie o tym aucie i gość napisał, że wymiana rozrządu kosztowała go 3500 PLN
szczerze mówiąc mnie to zamurowało... gdy by to była prawda to niezaciekawie mówiać krótko
chba ze robił to np. po 3 latach od zakupu w ASO i na oryginalnych podzespołach...
fotel bardzo ciasne wrazenie sprawia ale w koncu to jest kubelek... musi dobrze trzymac ale mysleze jak by ktos byl troszke szerszy w plecach niz ja to by bylo średnio wygodnie...
fotele są "debest" ... w ZS są równie ciasne a jakoś Tomi się w nich mieści i nie narzeka Znajomy też sporej postury, najpierw w ogóle nie chciał wsiadać ...ale po godzinie jazdy to już nie chciał wysiadać z tych kubełków
PS. Fotki i "wielkość" Tomiego znajdziesz na fotkach na stronie klubowej
ALAN, musisz jeszcze wiedziec jedna rzecz. Tak kwoli scislosci to MG ZR 1.8 ma 140KM, a MG ZR 160 ma 160KM. Jeszcze byly slabsze 1.8 bez VVC, ale nie wiem czy montowane w MG ZR.
Jezeli chodzi o czesci to naprawde mozna dostac wszystko jak sie chce, poza tym MG/Rover posiadaja bardzo dobrze prosperujace forum i nawet czesci rzekomo niemozliwe do dostania znajdziesz. Tomi ma sklep TomaTeam w ktorym dostaniesz wiekszosc, czesto ktorys z chlopakow sprowadza angole, wiec i uzywke mozna dostac.
Jezeli chodzi o rozrzad to taka sama cena jest za VW Sharana 1.9TDI w ASO. (3500)
Jezeli chodzi o fotele to tez popre kolegow, bo ja nie naleze do najchudszych, a w ZR mi sie bardzo dobrze siedzialo i wlasnie trzymanie boczne jest na ogromny +
Belka to nie taka jak we francuzach, tez mialem Peugeota, mialem Saxo, wiem OCB, to nie taka belka, to raczej rama H.
ALAN napisał/a:
co na "-" - biegi... nie wiem. moze to kwestia tego egzemparza bo to moj pierwszy ktory testowalem ale bardzo cieżko wchodzą. w porównaniu np do opel corsa czy hyundai coupe to szalona roznica.. takie twarde są i trzeba duzo mocniej "pchać" , że tak się wyraże...
Nie wiem jak w Hu jdaju, ale w Corsie skrzynia byla strasznie nieprecyzyjna. Moze ten ZR przez Ciebie testowany mial cos nie tak. Jednakze trzeba przyznac, ze ZTCP to francuska skrzynia i wlasnie nie jest ona taka super.
_________________ Miałem już około 25 samochodów różnych marek i narodowości. Z Roverków to: 620i LP
G, 623Si Lux LPG, 820Ti coupe, 620Ti, teraz czas na roverkowego diesla, czyli 45 IDT...
Ostatnio zmieniony przez Perez Pon Sie 02, 2010 12:10, w całości zmieniany 1 raz
a tak bez zniŻki to mniej wiecej ceny o ile wyzsze??
Kilka procent.
Przykład mój: tarcza przód wentyl TRW chyba koło 110zł - ja dałem 90zł
Perez napisał/a:
Tak kwoli scislosci to MG ZR 1.8 ma 140KM
A nie 120KM??
http://en.wikipedia.org/wiki/MG_ZR
....
The ZR 120 came with a 1.8 K series engine which produced 115 bhp (86 kW; 117 PS) and 160 N·m (120 lb·ft) torque giving a 0–60 mph of 8.6 seconds and a top speed of 119 mph (192 km/h).....
TomC, 1.8 VVC ma chyba 140KM
PG1 nie byla montowana w Peugeocie 205?
_________________ Miałem już około 25 samochodów różnych marek i narodowości. Z Roverków to: 620i LP
G, 623Si Lux LPG, 820Ti coupe, 620Ti, teraz czas na roverkowego diesla, czyli 45 IDT...
Chyba myślisz o skrzyni R65 znanej u nas w 1,1 1,4 i 1,6 bez R400 1,6 automat.
Cytat:
TomC, 1.8 VVC ma chyba 140KM
ZR 105 came with a 1.4 K series engine which produced 102 bhp (76 kW; 103 PS) and 123 N·m (91 lb·ft) torque giving a 0–60 mph of 9.8 seconds and a top speed of 111 mph (179 km/h).
ZR 120 came with a 1.8 K series engine which produced 115 bhp (86 kW; 117 PS) and 160 N·m (120 lb·ft) torque giving a 0–60 mph of 8.6 seconds and a top speed of 119 mph (192 km/h).
The range-topping ZR 160 came with a 1.8 K Series VVC engine producing 157 bhp (117 kW; 159 PS) and 174 N·m (128 lb·ft) torque giving a 0–60 mph of 7.4 seconds and a top speed of 131 mph (211 km/h).
no dobra panowie.. a bez zabawy w lutowanie? podpiecie sie do kompa i tam zmieniaja program indywidualnie pod Twój samochód... myślałem o takim czymś raczej... czy tu sie tak nie da? ja sie nie znam na tym dobrze
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum