Wysłany: Pią Sie 20, 2010 15:33 [R214Si '97] Dziwne buczenie przy nagrzewaniu
Witam,
mam 2 małe problemy z moim roverkiem:
1) " Dziwne buczenie" - wydaje mi się że z okolicy rozrządu. Pojawia się mniej więcej w momencie otwarcia dużego obiegu stopniowo się nasila, jego częstotliwość rośnie aż... w końcu ustaje (może przestaje być słyszalne). Niemniej nie daje mi to spokoju - wymieniłem pompę wody i rozrząd przy okazji myśląc że to coś w ten deseń ale nic sie nie zmieniło.
2) Powrócił problem z zapalaniem lekko ciepłego silnika - rozrusznik kręci i nic. parę miesięcy temu miałem też ten problem - wymieniłem świece i problem prawie znikł - czasem tylko musiałem dłużej pokręcić. Mam w planie wymienić kable W/N chociaż póki co są ok. Czy to może rozwiązać problem?
SPAMU¦
Wysłany: Pią Sie 20, 2010 15:33 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Witam
1 - sprawdź termostat
2 - sprawdź czujnik temperatury
Tomi [Usunięty]
Wysłany: Sob Sie 21, 2010 07:41 Re: [R214Si '97] Dziwne buczenie przy nagrzewaniu
stapry napisał/a:
Witam,
mam 2 małe problemy z moim roverkiem:
1) " Dziwne buczenie" - wydaje mi się że z okolicy rozrządu. Pojawia się mniej więcej w momencie otwarcia dużego obiegu stopniowo się nasila, jego częstotliwość rośnie aż... w końcu ustaje (może przestaje być słyszalne). Niemniej nie daje mi to spokoju - wymieniłem pompę wody i rozrząd przy okazji myśląc że to coś w ten deseń ale nic sie nie zmieniło.
Pewnie kończy się któraś rolka (od wspomagania lub paska alternatora).
stapry napisał/a:
2) Powrócił problem z zapalaniem lekko ciepłego silnika - rozrusznik kręci i nic. parę miesięcy temu miałem też ten problem - wymieniłem świece i problem prawie znikł - czasem tylko musiałem dłużej pokręcić. Mam w planie wymienić kable W/N chociaż póki co są ok. Czy to może rozwiązać problem?
Zacząłbym od przewodów, kopułki i palca. Do sprawdzenia również cewka i czujnik położenia wału korbowego.
Swoja drogą sprawdź czy pod kopułką jest czysto i nie zalewa tam olej z uszczelniacza na wałku.
[ Dodano: Sob Sie 21, 2010 08:41 ]
horbi napisał/a:
Witam
1 - sprawdź termostat
2 - sprawdź czujnik temperatury
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum