Wysłany: Sro Wrz 01, 2010 20:15 [R600] Bicie w kole podczas hamowania
Typ: wszystkie Rodzaj silnika: wszystkie Pojemnosc silnika: wszystkie Rok produkcji: wszystkie
Witam serdecznie. Dzisiaj zauwazylem dziwny objaw w swoim R600 mianowicie podczas hamowania slychac dziwne lumotanie w kole (objaw podobny do niedokreconego kola). Dodatkowo na pedale hmulca odczuwam drgania cos jakby na podobe zadzialania ABSu, do tego sporadycznie ale ostatnio coraz czesciej zaswieca sie na chwile kontrolka ABS. Ostatnio zmienialem gume na przegubie i zastanawiam sie czy moze to byc skutek zlego zlozenia przgubu czy raczej cos z ABSem. Podajcie kilka rad i pomysłów czego i gdzie poszukac zeby to zdiagnozowac. Z góry wielkie dzieki. Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sro Lut 23, 2011 21:56, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sro Wrz 01, 2010 20:15 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
A klocki kiedy zmieniałeś
Ziomek miał podobnie w A4, okazało się że były do wymiany klocki i tarcze, bo jakiś czas tak jeździł i wyorał w tarczy RÓW, a nie dało się przetoczyć...
Mam nadzieje ze to klocki, a wiem napewno ze sa juz oplakane bo zwrocilem uwage na nie przy wymianie gumy przegubow. Troche sie zalamalem kosztami tarcze plus klocki, do tego forumowicze podpowiadaj ze z tarczami od razu lozyska ( a tyl akurat mam do wymiany ) czyli 4 lozyska + tarcze i klocki i jakas robota daje sumke ponad 1000 zl. Troche sie przylamalem
mi z kolei przy mocniejszym hamowaniu kierownica drży, bo przy takim delikatnym nic nie czuć i zastanawiam się czy to już wina tarcz a może i przednie zawieszenie mi pada, choć miesiąc temu miałem amortyzatory wymieniane.
cholera jasna, ja też mam do wymiany tarcze z przodu i mechanik jak mi powiedział co jest do wymiany, po sprawdzeniu cen tych części to mi się płakać zachciało...
Same łożyska to kurcze pieczone niezły wydatek, dlatego poradźcie mi, gdzie mi wymienią tarcze, bez potrzeby wymiany łożysk w mojej okolicy??
Bo mój mechanik od razu powiedział, że łożyska będą do wymiany
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum