Witam, mam problem z mocą w moim aucie mianowicie przy próbie szybszego ruszenia auto się zamula i w ogóle słabo przyspiesza od dolnych obrotów, kupiłem używaną przepływkę i jest troszkę lepiej ale przy odłączonej całkowicie auto przyspiesza o niebo lepiej. Czy przy odłączonym przepływomierzu powinna świecić się kontrolka CHECK ENGINE ? Bo u mnie się nie pali. Czy może być to wina czegoś innego? . Pozdrawiam
SPAMU¦
Wysłany: Pon Sie 02, 2010 20:29 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Źle zrobiłeś, że kupiłeś używkę... Ile za nią dałeś?
Bo nowy wkład Bosch kosztuje niecałe 300 zł. Kupujesz przepływkę od Astry 1.7 TD i wykręcasz wkład.
Był temat o tym:
http://forum.roverki.eu/v...ryginalny+bosch
I najlepiej kupić to właśnie, a nie używki czy zamienniki. Oczywiście jeżeli czyszczenie nic nie daje.
Dzisiaj sprawdzę przepływkę od astry jak będzie działać to kupuje nową, byłem na kompie i miałem 2 błędy jeden czujnik faz rozrządu jakie są objawy niesprawności tego czujnika?, a drugi błąd temperatury powietrza nie wiem czy to od przepływomierza czy nie.
[ Dodano: Sro Sie 04, 2010 20:56 ]
Sprawdziłem przepływke od astry i dalej auto jest zamulone
Kiedyś miałem podobny problem na allegro kupiłem chyba za 30 złotych środek do czyszczenia przepływomierzy, gaźników itp pod nazwą airclean. Po przeczyszczeniu wszystko wróciło do normy. Szukaj na allegro środków do czyszczenia przepływek. Pozdrawiam Zbyszek
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum