Wysłany: Nie Paź 17, 2010 13:56 [R618] Samo zapalające się swiatła STOP
Typ: i Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 1996
Hej.
Ostatnio w moim roverku zaczely wlaczac sie same swiatla Stop. okolo pol roku temu wracalem z zakupow do autka i patrze swieca mu sie swiatla stop i nagle gasna samoistnie, pierwsza mysl ze ktos jest w aucie, podchodze ale nikogo nie ma, zdzwilo mnie to ale jakos to olalem. A ostatnio zostawilem auto przed domem i 1 dnia, dwoch sasiadow dalo mi znac ze pali sie swialto stop. wszystko przy wylaczonim silniku itp. co to moze byc? wystarczy ze lekko wcisne hamulec i puszcze swiatla gasna i raczej sie nie zapalaja. boje sie tego bo teraz zbliza sie zima i jak swiatla beda sie cala noc palic to akumulator padnie szybko.
prosze o pomoc, czy ktos juz tak mial ? co mam sprawdzic?
dziekuje bardzo.
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Pią Lut 25, 2011 00:28, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Nie Paź 17, 2010 13:56 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Tak jak kolega wyżej napisał problem może być tylko jeden czujnik przy pedale ,choć mojemu koledze kiedyś pedał od hamulca nie odbijał do konca i tez powstawał ten problem .
_________________ Życie ma uroki kiedy wpinam sie w bloki .
ok dzieki jeszcze raz, ale nie wiem jak wyglada ten czujnik - nie znam sie na samochodach, na roverkudowiaduje sie najwiecej bo mi na nim zalezy. nie wiem czy ten czujnik to kostka, zworka, bezpiecznik, czy kabelek, czy tez blaszka
jak ktos mi powie czego dokladnie szukac to wsadze lep i znajde na pewno
czujnik dziala bez zarzutów, wyglada na to ze jak juz zakoncze jazde najlepiej zebym wylaczyl silnik i wcinal moze 2 razy hamulec wtedy on lepiej odbija. czesto wciskajac hamulec wylaczalem silnik itd a hamulec chyba nie odbijal do konca.innejteori nie mam
teraz jak na zgaszonym silniku wciskam hamulec za 1 razem lekko idzie, za 2 i kolejnym juz nie tak lekko.
sprawdze jutro. kiedys pamietam ze nie swiecilo mi sie swiatlo stop po prawej stronie. myslalem ze to zarowka, ale po chwili juz sie palilo. dzieki wielkie ...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum