Wysłany: Sob Lis 06, 2010 14:51 [R25 2.0 IDT 2000] W którym miejscu zaślepić EGR
Witam
Mam pytanie w który miejscu zaślepić EGR odkręciłem dzisiaj rurkę idącą do puszki nad EGR-em i tam sama sadza, czy tą puszkę też przy zaślepieniu muszę wyrzucić ?
SPAMU¦
Wysłany: Sob Lis 06, 2010 14:51 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Sob Lis 06, 2010 15:44
Znalazłem gdzieś ostatnio post Remi55 i miał wyrzucone wszystko tej puszki też tam nie było. Więc już sam nie wiem co mam zrobić i czym to odkręcić dostęp do tych co są widoczne na zdjęciach jest w miarę ok ale z drugiej strony nie.
CrazyFish, Ja nie miałem tej puszki w 220 bo to jest chłodnica EGR i były dopiero w R 25
Na foto DSC00208.JPG widać zawór EGR, jak chcesz tylko zaślepić do daj na DSC00206.JPG tam blaszkę pomiędzy ta rurkę co łączy dolot i chłodnice EGR, w tedy będziesz miał sprawna chłodnice i będzie tobie trochę szybciej płyn chłodnicy podgrzewała.
Ja jestem zwolennikiem całkiem wywalić EGR co tez w 45 zrobię w krotce
_________________ ( ͡° ͜ʖ ͡°) Diagnostyka i Chip Tuning Rover/MG Diesel oraz kodowanie pilotów
Wysłany: Nie Lis 07, 2010 01:52
Też chętnie wywaliłbym go całego ale co z tą chłodnicą EGR wtedy jak tam teraz idzie kilka węży, czyli obecnie mogę wstawić zaślepkę tam gdzie wykręciłem rurkę i będzie ok ?
Tą chłodnice obecnie lepiej wyczyścić ? jeśli tak to czym ?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum