Forum Klubu ROVERki.pl :: [MG ZR] i [Rover 25] ( jakie problemy można spotkać ? )
GarażTechniczny FAQSzukajFAQRejestracjaZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
[MG ZR] i [Rover 25] ( jakie problemy można spotkać ? )
Autor Wiadomość
bociannielot 
Moderator

Wysłany: Sro Lis 17, 2010 11:07   

No ten pierwszy z przodu mogl byc bity, znaczka z tylu nie ma wiec tył raczej tez mógł być bity, co prawda obejrzeć zawsze można, ale ta cena mowi wprost "coś jest nie tak" :wink: .

[ Dodano: Sro Lis 17, 2010 11:07 ]
co do drugiego - dziwne że nie ma oryginalnych felg(pierwszy w sumie też :shock: ), kontrolka silnika sie świeci, ale nie miałem benzyny i nie wiem co to może oznaczać, no i brak fotek silnika

SPAMU¦

Wysłany: Sro Lis 17, 2010 11:07   Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)

maniaq 

MG ZS

Wysłany: Sro Lis 17, 2010 11:25   

LUDZIE , czy cos kiedys, komus bedzie na tak >?

Za tani , zle - podajrzane, za drogi - wiadomo szukamy okazji ....

Odechciewa mi sie tu zagladac O_o

Po zdjeciach mozna powiedziec tyle, ze nie ma znaczkow i inne felgi, ale nie to, ze byl pewno bity ! Dokladnie o autku moze sie wypowiedziec ten co je widzial na zywo i nim sie przejechal. Nie ten co oglada znaczki pocztowe na alegro .

Kazde auto "moglo byc bite" tylko oceniajac tak auta ponad 5 letnie nie znajdzie sie takiego co jest wszystko super spasowane ! To nie sa nowe auta .

Koncze OT i ide sobie ;)

bociannielot 
Moderator

Wysłany: Sro Lis 17, 2010 11:30   

Napisałem że obejrzeć zawsze można :razz: a co do felg, to dziwi mnie bo zdaje się że MG wychodziły zawsze z alusami z fabryki, jeśli się myle proszę o poprawienie :smile: .

Belgarath 

Wysłany: Sro Lis 17, 2010 16:58   

maniaq napisał/a:
LUDZIE , czy cos kiedys, komus bedzie na tak >?

Za tani , zle - podajrzane, za drogi - wiadomo szukamy okazji ....

Odechciewa mi sie tu zagladac O_o

Każdy jak kupuje samochód tym bardziej 5-7letni a nie 10-13 letni to oczekuje pewnego standardu. Przecież nie wydam kasy na coś co nie jest tego warte.

A źle spasowane progi czy przód i tył to pierwsze oznaki tego że z samochodem pewnie było coś robione. Kolejne to brak znaczka. A nikt nie chce kupić bitego samochodu.

Bo jak kupisz tak będziesz jeździł. "Płacę - wymagam" na tym się opiera kapitalizm.

PS: A co sądzisz o tym ?
http://otomoto.pl/mg-zr-C14240570.html
rzadko spotykany kolor. fotele jak na 110 tys nawet wyglądają ;)

maniaq 

MG ZS

Wysłany: Czw Lis 18, 2010 11:33   

Belgarath napisał/a:

Każdy jak kupuje samochód tym bardziej 5-7letni a nie 10-13 letni to oczekuje pewnego standardu.

To powiedz mi czego oczekuejsz >? bo dla mnie w autach juz 5 letnich i wyzej wazniejszy jest stan danego egzemplarza niz rocznik. Stanu nei ocenisz tylko po zdjeciach z alegro , moga cos powiedziec o aucie, ale skreslanie na podstaqwie zdjec jest w wielu przypadkach krzywdzace. Jakbym sie upieral ze kazda szpara ma byc rowna w uzywanym aucie, to bym zadnego nie kupil :/ a przerabiam juz 2 ZR-a ;)

Belgarath napisał/a:
A źle spasowane progi czy przód i tył to pierwsze oznaki tego że z samochodem pewnie było coś robione.

np. jezdzone :rotfl: jezeli widze auto z wloch , francji i jest caly ladny lakier, zderzaki spasowane super, to to jest dla mnie podejrzane !

Belgarath napisał/a:
Kolejne to brak znaczka. A nikt nie chce kupić bitego samochodu.

Wole kupic uderzone i wiedziec co z nim bylo, niz myslec ze kupilem bezwypadek, od kobiety, prawnika, z niemiec ;)

Belgarath napisał/a:
Bo jak kupisz tak będziesz jeździł. "Płacę - wymagam" na tym się opiera kapitalizm.

hmm kapitalizm to chyba nieco wiecej i czego innego, ale neich bedzie i takie uproszczenia ;)

Oczywiscie ze NIKT nie chce wpasc na mine, po to tu jest ten watek, tylko jeszcze nie wiedizalem auta , ktore by zostalo pochwalone, kazde to jest prawdopodobny przystanek ! Dochodzimy do absurdu i tylko o to mi chodzi.

Kupilem zoltka w 2 dni, bo musialem , ale przerzucilem wsyzstkei ogloszenia, czesc aut znalem, czesc obdzwonilem, handlarz - nie zna auta sciemnia, dziekuje... az trafilem na goscia co nie czarowal , przyslal zdjecia DUZE, ze jadac wiedzialem co jade ogladac...

Belgarath napisał/a:
PS: A co sądzisz o tym ?
http://otomoto.pl/mg-zr-C14240570.html

tez mu zderzak wisi, kiera obszyta jakas pseudo skora, oblesnie to wyglada, brak dywanikow. tyle :)

marcinmarcin 

Wysłany: Czw Lis 18, 2010 13:11   

maniaq napisał/a:
tez mu zderzak wisi, kiera obszyta jakas pseudo skora, oblesnie to wyglada, brak dywanikow. tyle :)
Racja maniaq, tym bardziej ciekawi mnie czemu to obszycie miało służyć. Mam 85k i kierownica wygląda prawie jak nowa. Z kolei fotele w MKII są gorsze jakościowo niż w MKI i te wygladaja mniej więcej na swój przebieg, u mnie też są zniszczone. Samochody we Francji sa drogie i dlatego się sprowadza stamtąd głównie rozbite, dlatego pod tym kątem by go trzeba sprawdzić

maniaq 

MG ZS

Wysłany: Czw Lis 18, 2010 14:58   

Co do foteli, to nie do konca sie zgodze, mialem mk I i mam mk II , a roznia sie tylko srodkiem. Ta "skora" po bokach jest identyczna ;)

Kierownica w skorze w czarnym miala na liczniku 105 k km i nie byla zniszczona ;)

Odpowiedz do tematu