Wysłany: Pon Lis 22, 2010 20:15 [wszystkie] Ściąganie na prawo
Typ: wszystkie Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1996
Witam.
W czasie jazdy na oponach letnich samochód (620) ściągało na prawo. Nie mam opon kierunkowych ( tak powiedział mechanik), więc przełożyłem oponę z tyłu na przód i samochód przestało ściągać, ale natomiast zaczęło się uczuć przy wolnej jeździe takie uczucie jazdy po nierównej drodze (góra, dół. góra, dól...), a przy większy prędkościach wibracje kierownicy. Dzisiaj, gdy wymieniłem opony na zimowe znowu zaczęło go ściągać lekko na prawo, ale za to bez żadnych wibracji.
Teraz nie wiem, czy ściąganie to wina opon, czy zbieżności samochodu?
Jak rozpoznać opony kierunkowe i czy opony nie kierunkowe można zakładać jak się chce?
_________________ ROVER TO 3 SŁOWA:KLASA, STYL I WYGODA
SPAMU¦
Wysłany: Pon Lis 22, 2010 20:15 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Moim skromnym zdaniem : opony "kierunkowe" poznamy po : strzałce (często - może zawsze) z opisem rotation, a jeżeli nie ma strzałki - to patrz na mój temat : TU - gdzie DANTE79R wskazał : "Na oponie pisze z jednej strony outside a z drugiej inside, napis outside ma być od zewnętrznej strony".
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum