Na ile jest mi wiadome - gdy kreska jest juz na czerwonym, czy jezeli nie w roverze i juz sie pali czerwona lampka, to benzyny musi byc tyle by wystarczylo przejechac 100km jeszcze. (srednie zuzycie auta na 100km).
To zalerzy od samochodu, w jednych 5l, w drugich i 15/20l. Niedokladne sa wskazniki
Dokładnie tak. Najlepiej samemu się przekonać tankując do pełna. U mnie nawet jak wskaźnik spadnie poniżej czerwonej kreski, w zbiorniku jest jeszcze z 10-15 litrów. Raz tak jeździłem i jeździłem na tej rezerwie i jeszcze jeździłem, aż wreszcie pojechałem zatankować - weszło 48,5l. U mnie na czerwonej kresce jest około 20l benzyny w zbiorniku. Inna sprawa, że wóz zatankowany pod korek, a wskaźnik pokazuje mi jakieś 80%, nie więcej.
ja mam tak ze jak zatankuje pod korek to wskazowka i tak na full sie nie podnosi ale za to ponizej rezerwy moge zejsc bardzo duzo i nie zgasnie na bank
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum