Wysłany: Sob Gru 25, 2010 02:03 JAKI MAM KUPIC KABEL DIAGNOSTYCZNY DO MG ZR 160???
Witam tak jak w temacie potrzebuje kabel dzieki ktoremu podlacze sie do komputera MG ZR 160 w celu sprawdzenia czy nie ma usterek . JAKI KABEL DOKLADNIE MAM KUPIC chodzi mi o cos takiego jak w tym linku
Ja mam ELM 327 v.1.3a - takie coś jak http://allegro.pl/interfe...1371504410.html
Nie ma pełnej obsługi, ale czyta większość parametrów i część błędów (nie pokazuje tzw. typowych) za kilkadziesiąt złotych warto mieć, w razie potrzeby check engine też możesz wykasować.
Na dołączonej płytce było kilka programów - z czego chyba 2-3 działały - na pewno działał mi dobrze Scantool - albo 1.08 albo 1.13. Nie mam jak tego sprawdzić bo nie mam teraz tego interfejsu ani płytki.
Kody błędów i podstawowe parametry silnika - obroty, niektóre czujniki (ciśnienie i temp w dolocie, kąty zapłonu, temp. płynu, położenie przepustnicy itp), prędkość auta, wskazania sond lambda
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum